Докато светът е обхванат от продължаващата криза, свързана с COVID-19,

...
Докато светът е обхванат от продължаващата криза, свързана с COVID-19,
Коментари Харесай

`Ловци на вируси` с премиера по National Geographic тази неделя от 22 часа |

Докато светът е обзет от продължаващата рецесия, обвързвана с COVID-19, не е елементарно да си представим какво крие бъдещето. Хората, които са на фронтовата линия в науката обаче знаят, че огромното предизвикателство може би към момента следва.

Какво можем да създадем, с цел да предотвратим последваща болест, преди да е станало прекомерно късно? Изследователи по целия свят са в конкуренция с времето, с цел да сторят точно това. Техните старания съставляват най-важната научна задача нацяло едно потомство. През последните години ставаме очевидци на все по-честата появяването на нови смъртоносни вируси.

С премиера на 22 ноември от 22 ч., „ Ловци на вируси “ ще разкрие неподправените и смразяващи истории на тези смели учени, които се пробват да разпознават поредицата от събития, които могат да причинят идната световна пандемия.



Епидемиологът, еколог и помощник на National Geographic Кристофър Голдън е на задача да сглоби парченцата от пъзела, обхващащ просвета, заболявания и околна среда, с цел да открие моделите, които предизвикват световни здравни рецесии.

Чуждестранният сътрудник на ABC News Джеймс Лонгман става директен очевидец на опустошителните последици от COVID-19 в световен мащаб и ще употребява своя проучвателен опит, с цел да откри отговорите на неотложните въпроси, за които обществото копнее. Голдън и Лонгман ще подхващат едно епично странствуване през континентите, с цел да се срещнат със смелите учени, които поставят старания освен да схванат и спрат епидемията от COVID-19, само че и да предотвратят идната смъртоносна пандемия.

Специалната продукция „ Ловци на вируси “ съпътства материалите, отдадени на COVID-19, в ноемврийския брой на списание National Geographic.

Веригата от събития, която провокира дадена пандемия, може да бъде прекратена. Ако премахнем една плочка от доминото, можем да предотвратим загубата на милиони животи. Запознайте се с нашите „ Ловци на вируси “, които се намират в челните редици на науката и проучванията. Те са подготвени да рискуват всичко, с цел да решат загадките на човешките вируси:

• Джим Дезмънд, консултиращ ветеринар, EcoHealth Alliance
• Кендра Фелпс, полеви академик, учещ прилепи



„ Ловци на вируси “ ще наблюдава пътешествието на откривателите Голдън и Лонгман, които си проправят път през летища, хващат градски таксита и се пробват да се оправят с естествени човешки взаимоотношения, които в този момент са опорочени от актуалната световна пандемия. Те ще се причислят към ловците на вируси, които правят незабавна работа на терен в следните евентуално рискови зони: Либерия, Тайланд, Турция и Съединени американски щати.

„ Ловци на вируси “ ще бъде излъчен по National Geographic в 172 страни на 43 езика.

Филмът е продуциран за National Geographic от Lincoln Square Productions. Изпълнителни продуценти за Lincoln Square Productions са Жанмари Кондон и Дрю Пули. Бенгт Андерсън е изпълнителен продуцент за National Geographic, вицепрезидент на продукцията е Мат Ренър, а старши вицепрезидент е Алън Ейърс. Джеф Даниелс е изпълнителен вицепрезидент на нескриптирани стратегии в National Geographic.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР