Докато сме малки, често не осъзнаваме какво богатство имаме в

...
Докато сме малки, често не осъзнаваме какво богатство имаме в
Коментари Харесай

Децата, които израстват предимно с бабите и дядовците си са по-щастливи и по-спокойни от другите

Докато сме дребни, постоянно не осъзнаваме какво благосъстояние имаме в лицата на своите баба и дядо. Но децата, които порастват около тези свои по-възрастни родственици, са същински късметлии и това даже е потвърдено.

Така да вземем за пример излиза наяве, че децата, за които се грижат баба и дядо, а не детска градина, демонстрират повече схващане към непознатите езици. Освен това те са по-емоционално самоуверени.

След 3-годишна възраст децата стартират да получават доста изгоди от връзката си с баба и дядо.

Както знаем, множеството възрастни хора изпитват безрезервна любов към внуците си и постоянно връзката с тях е по-лесна, в сравнение с тази с родителите.

Казваме след 3-годишна възраст, тъй като сред раждането и третата си година детето се нуждае най-вече от близостта на своите родители.

Смята се, че комуникационно-емоционалното развиване е по-добро при деца, които порастват около баба и дядо. Енергията на възрастните хора, когато детето е при тях, е просто невероятна. Те даже се подмладяват, когато го виждат, а ролята на човек, който да се грижи за него, просто я обожават. Сега към този момент те не са родители на малко дете, не се тормозят дали вършат нещата вярно или неверно, тъй като знаят, че всичко е супер.

 g Thinkstock

Готови са през целия ден да готвят обичаните храни на внучето си, да му купуват неразрешения от мама и баща шоколад и сладолед, да си играят дружно и постоянно, безусловно постоянно да имат време за него. Тази положителна динамичност подтиква децата да научават по-лесно непознати езици, в сравнение с в градината, както посочихме първоначално. И защото бабата и дядото не стопират да споделят с внучето си, те спомагат за развиването на отзивчивите му умения.

 g Thinkstock

Темпото на възрастните и дребните хора е еднообразно и това ги сближава. Те не гонят кариера, не мислят непрекъснато за сметки, заеми и всичко останало, тъй като просто към този момент са минали през това (става въпрос за бабите и дядовците, схваща се). И внучетата, и техните баби и дядовци правят оценка сегашния миг, правят оценка това, което се случва на момента, тук и в този момент, без непрекъснато да са вперили взор в неразбираемото бъдеще. И това е една от аргументите посред им да има мощна връзка.

 g Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР