Докато процентът на положителните тестове от всички се движи както

...
Докато процентът на положителните тестове от всички се движи както
Коментари Харесай

Няма засилване на епидемията от коронавирус, отчете проф. Габровски

Докато процентът на позитивните проби от всички се движи както сега сред 4 и 6%, не можем да приказваме, че има усилване на епидемията .
Това съобщи в предаването „ Тази заран “ на bTV зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски.
В момента в цялата страна има построени протоколи, сподели той. Има и защитни механизми и когато някой пациент се утежни, има опция незабавно да влезе в болница, регистрира той.
За мен чистите числа не са толкоз значими. По-съществено е съотношението сред направените проби и позитивните резултати.
Персоналът също привикна с тази зараза и към този момент се подхожда към пациентите доста по-спокойно, разяснява професорът.
За страдание продължаваме да знаем относително малко за заболяването. Например допреди няколко седмици международната общественост се надяваше, че през летните месеци случаите ще намалеят фрапантно по естествени аргументи. Уви, останахме разочаровани.
Не единствено в България, в целия свят растежа е нагоре. Има редица други неща - имаме спорни данни за построяването на имунитет, знаете какъв брой доста медикаменти се назоваха, само че съвсем никое от тях не се потвърди. Т.е. незнайните са още доста, тъй че въпреки и по-подготвени и спокойни, би трябвало да бъдем деликатни, разяснява проф. Габровски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР