Докато повечето спортисти прекарват времето си в дните на изолация

...
Докато повечето спортисти прекарват времето си в дните на изолация
Коментари Харесай

Хърватски волейболен национал раздава пакети с храна за уязвими семейства

Докато множеството спортисти прекарват времето си в дните на изолираност в тренировки вкъщи и със фамилиите си, хърватският национал Фран Петерлин интензивно взе участие в благотворителни акции в Загреб.

26-годишният волейболист и братята му събират и раздават пакети с храна за бедстващите фамилии, потърпевши от земетресението през март и неприятното финансово положение заради пандемията от ковид. Семейството на Петерлин не се включва за първи път в филантропична акция.

„ Раздавахме пакети с храна из цялостен Загреб - от Сесвете през Дубрава и други околни квартали чак до Гайнице. Разбира се, спазихме ограниченията за сигурност, носехме защитни маски и ръкавици и избягвахме непосредствен контакт. Също по този начин пренесохме пакети до едно от общежитията, което приютява доста фамилии, останали без домовете си при земетресението. Доволен съм и съм благополучен да видя, че сме потребни за тези хора. Пакетите направиха щастливи и тях, макар че бяха дребни дарения от разнообразни локални компании. "

„ Земетресението ни накара в действителност да се замислим - взехме решение да не си стоим вкъщи, а да оказваме помощ на нуждаещите се. Заради карантината не упражнявам доста, тъй че имам доста свободно време. Радвам се, че мога да направя нещо потребно, в случай че не за себе си, то най-малко за другите ", разяснява Фран, обяснявайки по какъв начин е почнал да оказва помощ на нуждаещите се.

През март тази година хърватската столица пострада от земетресение, при което доста фамилии краткотрайно изгубиха домовете си и към момента чакат поправки. Тежко бе наранена и постройката на Хърватската волейболна федерация. През последните два сезона Фран Петерлин игра в Словения - в Салонит Анхово. Преди това се изявява в Швейцария, Гърция и в родния Младост Загреб, където стартира волейболната си кариера.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР