Докато Европа устремно подготвя схема с дигитални здравни пропуски, за

...
Докато Европа устремно подготвя схема с дигитални здравни пропуски, за
Коментари Харесай

Дигиталният здравен пропуск: Смислен план или отбиване на номера?

Докато Европа устремно приготвя скица с цифрови здравни пропуски, с цел да избави ваканционния сезон от пандемията, механически и политически трудности демонстрират пред какъв брой огромно предизвикателство е изправен светът за построяването на такива системи, споделят участници в тази самодейност.

Разработчиците се борят с разнообразни проблеми - както на практика, да вземем за пример какво се приема като доказателство, че човек няма Covid-19, по този начин и метафизичен, в това число диспути за дискриминация и правото на персонален живот.

Зависими от туризма южни страни като Испания, Гърция и Португалия упорстват за бързо въвеждане на обещания " цифров пропуск " и декларират, че стопанските системи им няма да устоят загубата на още един летен сезон.

Европейската комисия възнамерява този месец да разпореди контракт за централна система за инспекция на цифрови пропуски, употребяващи Кю Ар кодове, които могат да се сканират в приложение на смарт телефон. Тя ще даде и примерна скица в помощ на страните членки за насърчаване на техни приложения, макар че някои към този момент са подготвили свои версии.

Очаква се системата да започва през юни след тестване през май. По-малко зависещите от туризма северни страни в съюза обаче предизвестяват, че толкоз бързо задействане на работещо решение ще е мъчно, изключително поради броя на участниците в 27-членния блок.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР