Договор за сътрудничество в областта на устойчивото развитие на стойностните

...
Договор за сътрудничество в областта на устойчивото развитие на стойностните
Коментари Харесай

Камбоджа засилва сътрудничеството с кафе индустрията

Договор за съдействие в региона на устойчивото развиване на стойностните кафе вериги бе подписан през вчерашния ден в камбоджанската провинция Мондолкири за възстановяване на качеството и разширение на развъждането на кафе в сходство с търсенето на пазара и задачата за повишение на продуктивността.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 525
Договорът бе подписан от министъра на земеделието, горското стопанство и риболова Дитх Тина, представители на " Кофи Ко " - локален снабдител на кафе на зърна, Нидерландската организация за развиване Ес Ен Ве и Нидерландския фонд за климат и развиване. Сътрудничеството има за цел да разпространява и развива кафе културите, както и да образова повече земеделци да отглеждат кафе в сходство с интернационалните стандарти. 

Дитх Тина изрази поддръжката си за компанията и организациите, които са инициирали развъждането на кафе в сходство с екологичните стандарти и с принос за намаляване на резултата на климатичните промени. 

" Надявам се, че това съдействие, както и камбоджанското кафе, отглеждано в провинция Мондолкири, да надвишават рамките на локалния пазар, като в бъдеще навлязат на интернационалния пазар ", акцентира министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Данните на министерството на земеделието, горското стопанство и риболова демонстрират, че през 2021 година Камбоджа е произвела общо 675 тона кафе на зърна, което съставлява спад от 28 % по отношение на регистрираните през миналата година 940 тона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР