Доброволците от Първо ОУ „Никола Й. Вапцаров” – гр. Берковица

...
Доброволците от Първо ОУ „Никола Й. Вапцаров” – гр. Берковица
Коментари Харесай

Отборът на Първо ОУ „Никола Й. Вапцаров” - Берковица участва в националното състезание на детските полицейски управления

Доброволците от Първо ОУ „ Никола Й. Вапцаров” – гр. Берковица заеха 5-то място в генералното класиране на първото национално съревнование на Детските полицейски ръководства в страната. Спортната конкуренция се организира на 26 април в Национална спортна академия „ Васил Левски “ - София. 23 тима от Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи от цялата страна премериха сили в три дисциплини - „ Полицейска персонална отбрана “, „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и „ Оказване на първа долекарска помощ “. Освен пето място в общото класиране, тимът на Първо ОУ „ Никола Й. Вапцаров” – гр. Берковица се класира на трето място в дисциплината „ Безопасност на придвижването по пътищата”.
По време на надпреварата уредниците от ГДНП бяха подготвили и специфична стратегия с демонстрации за децата. Те следиха от близко да видят по какъв начин работят чиновниците от СОБТ, които демонстрираха по какъв начин се залавят терористи и по какъв начин се обезврежда гърмеж. Демонстрация по оказване на долекарска помощ и реакция на структурите на Пътна полиция при пътен случай показаха доброволци от БЧК, дружно с пътни служители на реда. Най-голям интерес у децата провокира срещата с четириногите помощници на служителите на реда – кучетата и конете.
Програмата „ Детско полицейско ръководство “ е с двегодишна история. В момента Детски полицейски ръководства има към всички Районни ръководства на Министерство на вътрешните работи в страната. В тях се образоват деца от 8 до 12 години. Те усвояват познания и умения по оказване на първа долекарска помощ, персонална отбрана, сигурност на придвижването по пътищата, здраве, нравственос, право и по какъв начин да оцеляват в природата. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят разнообразни, забавни и потребни познания, които да им оказват помощ да вземат верните решения в сложни обстановки. На територията на ОДМВР Монтана работят общо 11 детски полицейски ръководства, в които са обхванати към 270 деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР