Доброто здраве на червата е важно за цялостното здраве, благополучие

...
Доброто здраве на червата е важно за цялостното здраве, благополучие
Коментари Харесай

Две напитки, които прочистват червата

Доброто здраве на червата е значимо за цялостното здраве, благоденствие и даже загуба на тегло. Те са ключът към вярното храносмилане, то предотвратява подуването на корема.

Освен това подобрява метаболизма, което значи, че предизвиква разграждането на мазнините. 

Поради тази причина е добра концепция да включите в диетата си две здравословни напитки.

Здравният треньор Джоана Уен назова две от най-хубавите питиета за червата и описа за изгодите от тях, написа американското издание She Finds.

Матча зелен чай

Матча е тип зелен чай, подготвен от тънко смлени чаени листа. Съдържа доста антиоксиданти, които пазят тялото от свободните радикали и други нездравословни субстанции, имат удобен резултат върху храносмилането и понижават изпъкналостта на корема, което го прави плосък.

Д-р Уен означи, че катехините на матча имат голям брой позитивни резултати върху храносмилателната система, понижават възпалението и инхибират растежа на нездравословни бактерии.

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил е друга напитка, известна със своите изгоди за храносмилането и редица други огромни изгоди за здравето. Джинджифилът се употребява в обичайна медицина от епохи за лекуване на разнообразни проблеми, като храносмилателните проблеми са единствено дребна част от болесттите, които може да помогне. Активната съставна част в джинджифила, гингерол, има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, доста потребна за храносмилането и облекчава запека, съгласно специалиста.

„ Известно е също, че постоянната консумация на чай от джинджифил ускорява метаболизма “, сподели Уен./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР