Добре знаем, че за да бъдем в перфектна форма трябва

...
Добре знаем, че за да бъдем в перфектна форма трябва
Коментари Харесай

Какво се случва, ако тренираме, но не се храним здравословно

Добре знаем, че с цел да бъдем в съвършена форма би трябвало освен да упражняваме постоянно, само че и да се храним здравословно. Е, в някои случаи това не се получава и може и да имаме волята да изтичаме 10 километра, само че да не можем да устоим на някой хамбургер от верига за бързо хранене или пък апетитно десертче.
 Тренировка, вода, какъв брой и по какъв начин тъкмо би трябвало да пием, до момента в който спортуваме
Колко постоянно и какъв брой вода да пием по време на подготовка

Какво поучават специалистите

В сходни случаи си споделяме, че прегрешението ни е разрешено, тъй като добре сме се поизпотили. Да, по този начин е, в случай че понякога се случва да консумираме нещо с огромно количество калории, захар или въглехидрати. Но в случай че това хранене е наш метод на живот, напъните от спортуването до известна степен се обезсмислят.

За страдание, упражненията не могат изцяло да заличат последствията от нездравословното. А в случай че сме в тази обстановка, най-вероятно попадаме в графата на хората, които са слаби, само че имат огромен % телесни мазнини. Така въпреки че показанията на кантара са приемливи, ние не изглеждаме в тази форма, в която бихме желали да сме. И провинен за това е храната.
 Снимка 635700

Най-вероятно с изключение на мазнините, които и сами може да видим в огледалото, тези, които са към вътрешните ни органи (висцеларни), също са в по-голям от здравословния %. А това може да докара до редица проблеми като атеросклероза, при която се блокира кръвообращението и се усилва рискът от инсулт и инфаркт. Главни виновници за това са храните с трансмазнини, доста сол, захар и въглехидрати.

И когато считаме, че поради постоянното спортуване може да си позволим  постоянно да консумираме нездравословни храни, рискът от преждевременна гибел е по-голям, в сравнение с в случай че и сме физически дейни, и се храним здравословно.
 Снимка 635699

Ако упражняваме, с цел да отслабнем, от значително значение за реализиране на стремежи резултат е да поддържаме положение на калориен недостиг - да одобряваме по-малко калории, в сравнение с изгаряме с физическа интензивност. Ако обаче постоянно консумираме висококалорични храни, ще би трябвало да се поизпотим доста повече, и то в дълготраен проект.

Това пък може да се окаже съвсем невероятно, тъй като нездравословните храни са пълни с празни калории, които не ни дават нужната сила за по-активно спортуване, само че пък в случай че не ги изгорим, се трансформират в насъбрани мазнини. И когато не си набираме задоволително витамини, протеини и фибри, евентуално ще сме постоянно гладни и това ще ни пречи на тренировките.
 Снимка 635701

От храните с високо съдържание на мазнини е евентуално да почувстваме краткотраен прилив на сила, само че скоро по-късно ще ни връхлети и умората. А и потреблението на храна, бедна на потребни субстанции, затруднява построяването на мускули, както и възстановителния развой след подготовка, предава CNN.
 Спортните питиета, стречингът, масажът, флотационната капсула, криотерапията и кое от тях работи за възобновяване след подготовка
Митът за най-ефективното възобновяване след подготовка

Има ли смисъл от доста артикули за възобновяване

Разбира се, не е нужно и да изпадаме в крайности, с цел да реализираме по този начин мечтаната форма. Ако имаме построени здравословни привички на хранене, по някое провинение един път в седмицата няма да ни окаже отрицателно въздействие. И е значимо да мислим за храната не само в калории, само че и в силата, която ни дава. Ако да вземем за пример през днешния ден сме приели задоволително фибри, може би в този момент имаме нужда от протеин или полезни въглехидрати. Така ще успеем да се заредим с нужната сила, с цел да реализираме задачите си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР