Добре сме, скоро се прибираме“. Това казаха в първото си

...
Добре сме, скоро се прибираме“. Това казаха в първото си
Коментари Харесай

„Добре сме, не се притеснявайте“: Снимки и видео на българските моряци от “Царевна”, които се прибират

„ Добре сме, скоро се прибираме “. Това споделиха в първото си видео, който беше блокиран покрай Мариупол. Кадрите популяризира maritime.bg.



Сн.: maritime.bg

14-те българи и един украинец в сряда бяха евакуирани от кораба си, на който седяха от началото на войната сред Русия и Украйна. Те имаха гориво и хранителни запаси, с цел да отплават, само че това беше съвсем невероятно поради възможното съществуване на мини в морето.

През предходната седмица
дефинира като “алея на смъртта”
дистанцията от 260 м до кораба с българските моряци поради неспиращия обстрел от съветски танкове против украинските войски. Тогава той разгласи подготвеност, когато обстановката е безвредна, екипажът да бъде изведен.

Сн.: maritime.bg

На 11 април (понеделник) bTV заяви, че на кораба, базирайки се на запис на телефонен диалог сред капитана Павел Павлов и представител на компанията, управител на плавателния съд. Моряците декларирали, че не са застрашени нито от съветска, нито от украинска страна, като се водят сражения за преодоляване на врата, които са на разстояние от кораба.

Сн.: maritime.bg

“Корабът не е под обстрел и на борда няма никакви непознати лица от никоя страна, нито пък
екипажът е бил заплашван от някоя от страните
сподели тогава капитан Павлов. Той, както и други моряци на кораба, прибавиха, че са в положително здравословно положение, имат храна, вода, както и гориво.

Сн.: maritime.bg

В сряда Петков пък заяви, че към този момент евакуацията е действителност. Това стана по време на съвещанието на Министерски съвет.

Сн.: maritime.bg

„ Един украински жител, ученик на Висшето военноморско учебно заведение и 14 българи към този момент се намират отвън пристанището на Мариупол “, сподели Петков.Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България, посочи той. Останалата част от екипажа – трима българи и двама украинци, в това число и капитанът на кораба, са останали на плавателния съд по лично предпочитание, изясни Петков.Критичните метри за излизане от кораба са направени в сигурност, добави министър председателят и сподели, че своевремнно ще допълват информацията за моряците.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР