Добре е веднъж седмично да правите разтоварващ ден, в който

...
Добре е веднъж седмично да правите разтоварващ ден, в който
Коментари Харесай

Разтоварващи дни

Добре е един път седмично да вършиме разтоварващ ден, в който да се храните единствено с избран тип артикули. Това спомага за подобряването на обмяната на веществата.

Един разтоварващ ден може да ви помогне да отслабнете с един кг. Ябълковият разтоварващ ден допуска изяждането на 2 кг ябълки.

Една трета от ябълките изяжте печени, защото в печените ябълки има повече пектинови субстанции, а точно те спомагат за изхвърлянето на шлаки от организма.

Друг вид на разтоварващия ден е потреблението на 2 литра кисело мляко, разрушено с 2 литра минерална вода. Това е единственото, което може да консумирате. Ако усещате, че не издържате, изяжте половин краставица.

 Разтоварващи дни

Киселото мляко съдържа потребни бактерии, които забавят растежа на патогенната микрофлора. Затова киселото мляко е незаменимо за хора със стомашни проблеми.

Разтоварващ ден се прави и със чорба. Два литра зеленчукова чорба, сварена без добавка на месо, кубчета бульон и сол, се употребява денем. Основен съставен елемент на супата би трябвало да е прясното зеле.

Зелето покачва устойчивостта на организма към стрес, засилва обмяната на веществата, подтиква изработването на червени кръвни телца.

Разтоварващ ден се прави и с извара – нужни са 400 грама нискомаслена извара и 500 грама кисело мляко. Изварата се разделя на четири елементи, при предпочитание се смесва с киселото мляко и се изяжда на четири приема.

С помощта на сушени сини сливи или сушени кайсии също може да се направи разтоварващ ден. Необходими са 300 грама от сушените плодове, които се сваряват до омекване и се одобряват на пет приема.

По време на разтоварващия ден не се употребява захар, сол и подправки. По време на разтоварващия ден се пие вода – не по-малко от два литра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР