Добре дошли в новия свят, където европейците ще плащат по

...
Добре дошли в новия свят, където европейците ще плащат по
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев след спирането на "Северен поток 2": Добре дошли в новия свят с газ за 2000 евро



" Добре пристигнали в новия свят, където европейците ще заплащат по 2000 евро за 1000 кубически метра природен газ “ , написа в " Тиутър " някогашният съветски президент и министър председател Дмитрий Медведев, който продължава да бъде много доближен до президента Путин.

Така той мнения новината, че Германия ще спре узаконяването на газопровода " Северен поток 2 " поради разполагането на съветски войски в двата отделили се от Източна Украйна райони Донецк и Луганск.

Самият президент Владимир Путин съобщи, че Русия ще продължи непрекъснатите доставки на природен газ за международните пазари.

" Русия има намерение да продължи непрекъснатите доставки на газ, в това число на полутечен природен газ (LNG), на международните пазари, да усъвършенства свързаната инфраструктура и да усили вложенията в газовия бранш ", съобщи съветският президент Владимир Путин в поздравленията към участниците и гостите на Форума на страните експортьорки на газ в Катар, оповестено на уеб страницата на Кремъл във вторник.

Руският водач означи също по този начин, че разширението на потреблението на природен газ като един от най-екологичните типове гориво става доста известно в интервала на модернизиране на енергийния пазар.
Трябва да се има поради, че Европа обезпечава към 40% от потребностите си от газ от Русия.
Решението на Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската национални републики и да изпрати " омиротворителни " военни сили в тях докара до растеж на цените на газа в Европа с близо 10% предвид на опасенията за идна неизбежна съветска инвазия в Украйна. Подобна инвазия би довела до налагане на съществени наказания от страна на Европейски Съюз върху Москва, в това число и върху енергийния бранш, което пък да аргументи усложнения и даже прекъсване на съветските доставки на синьото гориво за остарелия континент.

През следобедна търговия във вторник мартенските фючърси на газовия нидерландски хъб TTF нарастват с 0,9% към 79,40 евро за мегаватчас или към 940 $ за 1000 кубически метра, като по-рано денем доближиха ценови връх от 81,50 евро. Рекордните цени от близо 187 евро за MWh, или над 2200 $ за 1000 кубически метра, бяха достигнати на газовия хъб TTF на 21 декември 2021 година

Коментарите на Дмитрий Медведев подсказват, че той допуска ново повишаване на европейския газ към този рекорден връх от близо 187 евро за мегаватчас.

Графика на газовите TTF фючърси (в евро за мегаватчас)

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР