Добавката за професионален опит и стаж се запазва, а темата

...
Добавката за професионален опит и стаж се запазва, а темата
Коментари Харесай

Има решение за клас прослужено време, Симеонов се извини

Добавката за професионален опит и стаж се резервира, а тематиката за нейното отпадане не е в дневния ред на държавното управление. Това стана ясно след изключителна среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

Няма да има и митинги, с каквито плашеха синдикатите, в случай че отпадне добавката.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров разгласи, че значимите тематики,

които ще се разискват с ръководещите, са свързани с приходите и работните места.

Лидерът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов от своя страна съобщи, че не са си говорили за единствено за Клас „ Прослужено време “ - тематиката е изчерпана. „ Стана дума за желанието на държавното управление за енергетиката “.

От своя страна вицепремиерът Симеонов се извини за изразената персонална позиция по отношение на добавката за стаж, направена в четвъртък, и посочи, че това не е позиция на държавното управление.

„ Изявлението ми беше персонално и бе във връзка моето виждане за така наречен

Клас „ Прослужено време “, сподели той. „ На срещата през днешния ден обсъдихме както този въпрос, по този начин и Националният съвет за тристранно съдействие. Съгласихме се, че всички промени би трябвало да се разискват първо там. Ще се наложат чисто организационни промени “, добави Симеонов.

„ Аз персонално изричам страдание за отзвука, които провокираха моите думи и персоналното ми мнение в обществото. Влязохме в пояснителен режим и остана усещане, че това е предложение на държавното управление, а не е по този начин. Отчитам го като неточност. Извинявам се и ще се постарая отсега нататък това да не се повтаря “, даде обещание вицепремиерът.

Неудобната истина за приходите у нас

Колко взима българинът и какъв брой междинният европеец

Големият проблем с ниските приходи у нас
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР