Добър старт за индивидуалните ни гимнастички Боряна Калейн и Катрин

...
Добър старт за индивидуалните ни гимнастички Боряна Калейн и Катрин
Коментари Харесай

Боряна Калейн поведе в класирането за многобоя на СК, Катрин Тасева засега е трета



Добър старт за самостоятелните ни гимнастички Боряна Калейн и Катрин Тасева на международната купа по художествена гимнастика. Грациите ни показаха съчетанията си на обръч и топка в „ Арена Армеец “, след които заемат първото и третото място във краткотрайното класиране.

Боряна Калейн започва мощно, макар че позволи леки грешки и в двете си композиции. Тя получи оценка от 25.100 за съчетанието на обръч, а лиричното й показване с топка под съпровода на „ Вечеряй, Радо “ беше оценено с 26.250. Така Калейн оглави краткотрайното класиране с актив от 51.350 точки.

„ Въпреки, че имаше грешки и в двете съчетания, аз съм удовлетворена, тъй като съумях да запазя концентрацията си. Това е нещо, което на мен най-вече ми пречи по време на надпреварите. Разсейвам се тъй като съм доста прочувствена. Радвам се, че съумях да превъзмогна този миг. Емоцията в София е невероятна. За жал не беше позволена аудитория в залата, само че ние сме сигурни, че те ни гледат пред екраните и ни поддържат. За състезатели като мен, които обичат да се допират до публиката със съчетанията си е много огромно предизвикателство. Надявам се това да е краткотрайно и скоро нещата да се върнат по остарелия метод. Въпреки неточностите съм удовлетворена, стартирам да се усещам по уверена в себе си. Мисля, че до олимпиадата нещата ще са се получили. Надявам се на следващия ден да покажа повече, в сравнение с съумях през днешния ден “, показа преди BTV Боряна Калейн.



Катрин Тасева започва нерешително и позволи по-сериозни неточности. За първото си комбиниране на обръч тя получи оценка от 22.950, а на обръч беше оценена с 24.400. По този метод Тасева събра 47.350 точки, което й отрежда третата позиция в класирането.



Втора във краткотрайното нареждане е представителката на Изреал – Линой Ашрам. Европейската шампионка в многобоя от Киев 2020 събра 51.350 точки след 25.550 на топка и 25.800 на обръч. Общият й резултат е еднакъв с този на Боряна Калейн, само че оценката й за осъществяване е по-ниска.

До края на деня следва изиграването на съчетанията от гимнастичките в потоците „ C ” и „ D ”, след което ще стане ясно и крайното класиране за през днешния ден.

Утре (27 март) ще бъдат показани и композициите на бухалки и лента, а сборът на всички оценки ще дефинира шампионката в многобоя на Световната купа в София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР