До вчера най-богатият южнокореец, милиардерът Ким Беом-су, който е основател

...
До вчера най-богатият южнокореец, милиардерът Ким Беом-су, който е основател
Коментари Харесай

Най-богатият южнокореец загуби $5 милиарда заради антимонополно разследване

До през вчерашния ден най-богатият южнокореец, милиардерът Ким Беом-су, който е създател на южнокорейския интернет колос Kakao, през днешния ден към този момент не оглавява класацията по благосъстояние. Това се случи, откакто локалните медии разкриха, че предприемачът е разследван от антимонополния регулатор на страната.

Forbes написа, че медиите в Южна Корея популяризират необятно информацията, че " Корейската комисия за обективна търговия проверява Ким, за който твърди, че или е укривал уличаваща го в монопол информация, или е незаслужено докладван за нередности в K Cube Holdings ". Това е капиталов медиатор, напълно благосъстоятелност на Ким - холдинговата компания на Kakao, чийто бизнес обгръща от употребата на известното приложение за известия за към 46 милиона локални консуматори, до даването на онлайн заплащания и услугите за напредване.

Агенти на комисията неотдавна посетиха централата на Какао и офиса на K Cube, до момента в който управляващите упорстваха за следствие за евентуални нарушавания на корейския закон за обективна търговия.

Новината бързо извади Ким от върха на листата с най-богатите в Корея, като в допълнение понижи положението му единствено няколко дни, откакто регулаторите дадоха да се разбере, че са решени да работят твърдо срищу софтуерните колоси, които злоупотребяват с водачеството си на пазара.

Близо 5 милиарда щатски $ бяха заличени от чистата стойност на Ким в резултат на ходовете на регулаторите. Впрочев, в края на юни благосъстоянието му доближи рекордните 16,2 милиарда $. А към днешна дата Ким има в банковите си сметки приблизителна чиста стойност от 11,1 милиарда $. Цената на акциите на компанията му се намали, като загуби към 5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР