„До три дни обявяваме бедствено положение в Перник, защото достигаме

...
„До три дни обявяваме бедствено положение в Перник, защото достигаме
Коментари Харесай

Шефът на ОС в Перник: Решението е да свържем града с водопреносната мрежа на София


„ До три дни разгласяваме бедствено състояние в Перник, тъй като доближаваме санитарния най-малко в язовир „ Студена”, разгласи ръководителят на общинския съвет в миньорския град Димитър Колев в „ Лице в лице” по bTV.

„ Днес с решение на Министерски съвет бяха отпуснати 3,2 млн., с цел да се направи една спешна връзка от Чуйпетлово до „ Студена”, която започваме от на следващия ден. Отпуснати са и 2млн., с цел да си модернизираме пречиствателната станция”, сподели общинарят.

ВиК – Перник не разполага с съвременна техника, кадрови запас и нужните средства, по тази причина са поканени специалисти от „ Софийска вода” на сесията на общинския съвет, където ще се реши какво да се прави, показа Колев.

„ Един значим въпрос ще бъде разискван: Може ли водопреносната мрежа на Перник да се свърже с тази на Владая. Аз съм сигурен, че ние с нищо няма да ощетим софиянци. Язовир „ Искър” е колосален. Има още един авариен язовир „ Бели Искър”. Това няма да бъде за дълго врем, в случай че завали и язовир „ Студена” се изпълни, съобщи ръководителят на общинския съвет в миньорския град.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР