До обедните часове днес не сме получили официално предложение от

...
До обедните часове днес не сме получили официално предложение от
Коментари Харесай

От ЕК изненадани: Нямаме предложение от България за еврокомисар, научихме имената от новините

До обедните часове през днешния ден не сме получили публично предложение от България, добави той. Договорът за Европейски Съюз обрисува условията пред претендентите за еврокомисар, уточни представителят.

 

Както постоянно този, който дава отговор най-добре на условията, ще премине през процеса, включващ събеседване с ръководителя на Европейска комисия. Не мога да кажа нищо за бъдещите отговорности на идващия български еврокомисар, това ще се реши по-късно, когато бъде ясно с какви качества той може да способства, добави представителят.

 

Припомняме, че Даниел Лорер бе препоръчан от обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " за еврокомисар, а обединението ГЕРБ-СДС предложи Илиана Иванова. Вицепремиерът Мария Габриел през вчерашния ден съобщи пред български медии в Брюксел след среща с управлението на Европейска комисия, че претендентът би трябвало да може " да влезе с летящ старт " и да познава европейските институции. Изборът е на ръководителя на комисията, добави вицепремиерът.

 

Правилата за избор на еврокомисар плануват също изпит пред комисии на Европейския парламент и назначение от Съвета на Европейски Съюз. Според Габриел е мъчно да се планува дали процедурата ще приключи преди лятната почивка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР