До най-празничната нощ в годината остава малко повече от месец.

...
До най-празничната нощ в годината остава малко повече от месец.
Коментари Харесай

Няколко идеи за перфектна организация на Новогодишната нощ у дома

До най-празничната нощ в годината остава малко повече от месец. Време е да помислим за това къде, по какъв начин и с кого ще изпратим остарялата и ще посрещнем новата година. Казват, че денят се познава по сутринта и в случай че е по този начин, то както посрещнем годината, по този начин и ще премине тя. А ние си пожелаваме тя да бъде вълшебна, всичко да върви по проект и да е изпълнена с доста хубави страсти.

Време е да се заемем с организацията на празника, с цел да не се обърка нещо в последния миг и да прекрачим прага на 2023-та с положително въодушевление, заредени с сила и оптимизъм.

Изпращането на остарялата година напоследък се трансформира в самобитен обред. Коледните украси заблестяват още в края на ноември, въздухът ухае на канела и портокал, коледните базари оферират какви ли не кулинарни изкушения.

Тази атмосфера ще пренесем и вкъщи - ще украсим жилището, ще съставим лист с обичаните коледно-новогодишни филми, ще изберем подаръците и ще организираме съвършената новогодишна нощ.

Откъде да стартираме?

За да наподобява атмосферата в жилището ни хармонична и в действителност вълшебна, първите стъпки в организацията за празничния декември е концепцията. Първата ни задача е да си създадем сюжет, в който да проектираме всичко - от избора на тематика, подобаваща декорация, и празничното меню, додрескода за вечерта. Не е мъчно да се вдъхновим при цялото величие по магазините, само че изборът от време на време става сложен от такова обилие. Ето за какво би трябвало да си дадем време и да стартираме от рано.

 мебели Виденов

Създайте си обстоен проект за деяние!

Отличен асистент в организацията на всяко събитие е проектът за деяние, в който са включени всички задания. Това е елементарен, само че ефикасен метод за обмисляне на предварителната подготовка, а тя по никакъв начин не е дребна. Такъв един проект би трябвало да стартира с най-важните неща – лист с посетители, празнично меню, извършване на покупки, дарове, дрескод, декорация и така нататък Трябва да сложим период на всяка задача и да помислим на кого можем да разчитаме за осъществяването им.

Вероятно в този момент ни наподобява ненужно писането на всичко това, само че този лист, изключително в телефона с задействано увещание за всичко значимо, ще ни помогне да избегнем напрежението и напрежението в предпразничната блъсканица. А това подсигурява положителното въодушевление през целия декември и надлежно - съвършената новогодишна нощ.

За да се получи един празник съвършено, са нужни три съставния елемент – точното време, вярното място и подобаващите условия. Точното време е ясно и мястото е конкретизирано – нашият дом. Сега е моментът да решим къде ще ситуираме празненството, по какъв начин ще протече то, съгласно нашата идея, по какъв начин ще сервираме вечерята и изобщо всички останали детайлности. Списъкът на гостите има огромно значение за тази част от организацията, по тази причина би било рационално да помолим поканените да потвърдят своето наличие. Не е все едно да сервираме вечеря за 5 и за 15 индивида, още повече че концепцията е вечерта да мине идеално и в положително въодушевление, а това би помрачило духа на всяка стопанка, прекарала съвсем месец в подготовка.

 мебели Виденов

Впечатлете гостите с съвършената маса

През тази нощ масата би трябвало да бъде просто превъзходна. Всеки посетител би трябвало да изпита естетично наслаждение от вкусните ястия, поднесени в красиви съдове. Ще ни би трябвало, принадлежности, свещници и декоративни детайли. Сега доста от производителите оферират тематични сбирки от чинии, чаши и аксесоари за празничната украса на масата. Добре е да потърсим в точния момент всичко належащо, а с цел да избегнем препълнените магазини, може да създадем това онлайн. Доставките са бързи и се икономисва време и ненужно напрежение.

Добра концепция е декорацията на масата да е подбрана съгласно тематиката на вечерта. Сега изключително известен е скандинавският жанр – обикновен, топъл и комфортен. Ако изберем сканди за своята софра, би трябвало да заложим на естествените материи, светли тонове и доста свещи. Какво ще кажете за декорация с естествени елхови клончета? Mоже да сложим няколко от тях на масата в красиви вази, да декорираме и ленените салфетки. Ще се получи красиво.

Оригинална концепция е да се сложи акцент върху текстила, като изберем и салфетки с обичайни зимни или коледни претекстове, а ястията поднесем в изчистен сервиз, без ярка декорация. Чашите - от безпрепятствено стъкло в семпли форми. Може да създадем и противоположното – да изберем спокоен, монохромен текстил и впечатляващ сервиз с ярки декоративни детайли. Изборът е напълно наш.

 мебели Виденов

Декорирайте дома

Да се ограничаваме единствено с украсяването на коледната елха е малко скучно и би било мъчно да реализираме търсената празнична атмосфера. Нужно е освен това, без да се прекалява, несъмнено. Може да вземем елхови клончета, малко шишарки и да ги аранжираме на разнообразни места в жилището. Нека бъде празнично на всички места.

Освен украсата от гирлянди и лампички, би трябвало да помислим по какъв начин да включим и няколко, меко одеало, повърхностно оставено на дивана, свещници и други тематични детайли.

Ако някои от гостите ще останат за по-дълго, е добре да декорираме и стаята, в която ще ги настаним. Може да сложим няколко елхови клончета в красива ваза, да прибавим ароматна свещ, тематични възглавнички и още нещо за празнично въодушевление. Нека празничната атмосфера завладее целия дом.

 мебели Виденов

Време е за извършване на покупки

Направете обособени описи за нужните неща за извършване на покупки, разграничени по групи – дарове, артикули, украса и всичко останало. Излишно е да се споделя, че да оставяме шопинга за последния миг е безразсъдно и рискуваме да провалим цялостен месец старания да организираме съвършената новогодишна нощ.

А в този момент е елементарно – вземете всичко належащо от специфичната празнична на. Тук ще откриете доста тематични артикули, които ще внесат празника в дома ви. Коледно-новогодишни украшения, покривки, сервизи за хранене и аксесоари за масата – всичко от листата за украса, дарове и още нещо за съвършената новогодишна нощ.

(платено съобщение)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР