До момента са проведени 3 кръга от преговори между руска

...
До момента са проведени 3 кръга от преговори между руска
Коментари Харесай

Мирните преговори между Москва и Киев скоро могат да прераснат в обща позиция

До момента са извършени 3 кръга от договаряния сред съветска и украинска делегация, оповестените резултати от които бяха основаване на филантропични коридори за извеждане на цивилни от украинските градове. Те обаче проработиха с стеснен триумф.  

Разговорите сред Москва и Киев ще се проведат в понеделник, 14 март заяви представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред РИА Новости. Междувременно Ройтерс цитира съветника на Володимир Зеленски да споделя, че разговорът се води сега. " Не. Преговорите са планувани за на следващия ден ", безапелационен беше Песков, предава БНР.

Мирните договаряния сред Москва и Киев скоро могат да прераснат в обща позиция. Това съобщи ръководителят на комитета по интернационалните въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки. 

Леонид Слуцки, който персонално взе участие в договарянията в Минск съобщи, че в случай че съпоставим позициите на двете делегации първоначално и в този момент, то ще забележим значителен прогрес. 

“Моето персонално очакване е, че този прогрес може да прерасне в околните дни в обща позиция на двете делегации, в документ за сключване ”, уточни Слуцки в изявление за телевизия RT. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери на собствен ред, че на договарянията в Минск е била обсъждана и възможна среща сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски. 

“Трябва да разберем какъв ще бъде резултатът от тази среща и какво ще се разисква на нея ”, съобщи Песков, представен от организация “Интерфакс ”. 

Междувременно държавната телевизия излъчи изявление с министъра на финансите Антон Силуанов. В ефира на седмичното обзорно предаване “Москва, Кремъл, Путин ” Силуанов призна, че съвсем половината от съветските златовалутни запаси или 300 милиарда $ са блокирани поради западните наказания. По думите му Западът оказва напън над Китай да ограничи достъпа на Русия до запасите в юани. 

Силуанов изрази вяра, че партньорските връзки с Пекин ще разрешат на Москва да запази и даже укрепи двустранното съдействие

Украинският договарящ и президентски консултант Михайло Подоляк съобщи във видеозапис, че в договарянията с Русия в идващите дни може да бъде реализиран прогрес, защото съветската страна е станала по-конструктивна, съобщи Ройтерс. 

Санкциите, наложени на Русия поради войната в Украйна, наподобява, я тласкат към дипломацията. Това споделя заместник-държавния секретар на Съединените щати Уенди Шърман. Виждаме някои знаци на предпочитание за същински, съществени договаряния, " споделя Шърман пред " Фокс нюз ". Далеч по-песимистичен е тонът на френския външен министър Жан-Ив льо Дриан, който предизвести, че войната ще е дълга, а " най-лошото следва ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР