До края на седмицата, завършваща с Великден, времето ще бъде

...
До края на седмицата, завършваща с Великден, времето ще бъде
Коментари Харесай

Тази прогноза чакахме! На Великден ще става за море!

До края на седмицата, завършваща с Великден, времето ще бъде динамично и изменчиво, първоначално и много студено за втората половина от април: във вторник и сряда минималните температури ще са сред 0° и 5°, в обособени котловинни полета в Западна България и малко под 0°, оптималните през първия ден - сред 8° и 13°.

И двата дни облачността ще е най-вече забележителна, с превалявания от дъжд, в регионите с надморска височина над 500-600 m във вторник и над 800-900 m в сряда - от сняг; във вторник денем преваляванията ще намалеят като обсег и активност, в сряда още веднъж ще са на повече места в страната и повече като количество.

Във вторник вятърът ще бъде най-вече от запад-северозапад, в сряда и четвъртък - и с южна съставния елемент. Дневните температури ще се покачват и оптималните в четвъртък ще са най-вече сред 15° и 20°. Ще има променлива облачност, вероятността за превалявания в по-голямата част от страната краткотрайно понижава.

В петък ще има повече разкъсвания и понижения на облачността, ще бъде и по-топло - в по-голямата част от страната дневните температури ще надвишават 20°, само че в следобедните часове на обособени места е допустимо да превали временен дъжд с гръмотевици.

В събота и неделя облачността ще е променлива, заран с повече слънчеви часове, след обяд с развиване на купеста облачност и на обособени места с временен дъжд. Дневните температури в неделя ще са сред 22° и 27°, по-ниски - сред 12° и 16°, по Черноморието.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР