До края на месеца ще има по 2500-3000 нови болни

...
До края на месеца ще има по 2500-3000 нови болни
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: След седмица ще се заразяват по 2500-3000 на ден

До края на месеца ще има по 2500-3000 нови заболели дневно, предвижда пред Bulgaria ON AIR проф. Тодор Кантарджиев. Той насочи остри рецензии към служебното държавно управление:  " Държавата има проект за справяне с пандемията, само че ограниченията в този момент не дават отговор на написаното в проекта. Когато има проект, той би трябвало да се съблюдава. Едни ограничения дават резултат, когато са в точния момент ", сподели проф. Кантарджиев, който до неотдавна бе началник на центъра по заразни заболявания и член на оперативния щаб. Той разяснява, че " не е време за политически опити за сметка на здравето " и укори служебния здравен министър Стойчо Кацаров,  че за 100 дни ръководство не е направил нищо да насърчи хората да се имунизират. " Като има ваксини - те би трябвало да се поставят, а не да стоят в хладилниците. В хладилника имунизацията не работи ", сподели експертът, когото министър Кацаров изненадващо реши да прати в пенсия преди месеци.

Намаляването на държавната администрация " на гише "  ще има противоположен резултат, счита проф. Кантарджиев:   " Това дали няма да усили двойно повече опашките на хората, които чакат за промяна на регистрации на коли да вземем за пример. Хората от администрацията са обезпокоени по какъв начин да вкарат тези ограничения за толкоз малко време. Криза не се ръководи, като се оставят заведенията да вършат каквото си желаят. "

" Хора, ваксинирайте се, нито системата, нито ограниченията ще ви предпазят от болестта.  Виждаме по какъв начин младите стартират да се разболяват, децата младежи боледуват с клинични прояви ", сигнализира професорът. Той акцентира, че ваксинирането не защищава от заразяване, но оказва помощ за по-лекото протичане на  болестта, показателно е, че до момента няма случаи на имунизирани, които да са стигнали до апаратна вентилация.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР