До края на месец септември 2023 г. гражданите на Враца,

...
До края на месец септември 2023 г. гражданите на Враца,
Коментари Харесай

Подменят отоплителните уреди на близо 4 000 домакинства във Враца

До края на месец септември 2023 година жителите на Враца, които употребяват за отопление уреди на дърва и въглища, могат да аплайват за безплатната им замяна с екологични отоплителни устройства.
Проектът „ Зелена Враца – задачата е допустима! “ планува поетапна замяна на отоплителни уреди на твърдо гориво на близо 4000 семейства в общината.
На конференция през днешния ден, заместник-кметът инж. Цветан Стойчков разяснява, че заявките от жителите могат да се подават до 29 септември в постройката на локалната администрация /стая №7/. В планувания офис по плана заинтригуваните лица ще получават информация по отношение на метода на подаване на заявление, допустимите участници и идващите стъпки при осъществяване на плана.
Местната администрация е пряк бенефициент по Оперативна програма „ Околна среда “ 2021-2027 година, като индикативният бюджет за Враца е в размер на над 24 млн. лева
Демонтажът на старите уреди, доставката на новите и техният монтаж, се правят изцяло гратис. След това общината има уговорката да извози и рециклира излезлите от приложимост отоплителни уреди. 
Важно е да се знае, че хората, подменили уредите си, не могат да ги демонтират 3 години по-късно. 
Предстои провеждането и на осведомителна акция в жилищните квартали на града и обитаемоте места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР