До края на март ще бъдат доставени 520 хиляди от

...
До края на март ще бъдат доставени 520 хиляди от
Коментари Харесай

ЕС въвежда нови санкции срещу Русия в края на февруари

До края на март ще бъдат доставени 520 хиляди от обещаните 1 милион снаряда на Киев

Очакваме Европейски Съюз да утвърди спомагателни наказания против Русия на 24 февруари, когато се навършват две години от съветското навлизане в Украйна. Това разгласи пред Европейския парламент в Страсбург белгийският външен министър Хаджа Лабиб от името на Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Тя означи, че към този момент Европейски Съюз остава доста надалеч от постигането на задачата за обезпечаване на нужните муниции за украинските сили, съобщи Българска телеграфна агенция. По нейните думи се планува до края на март да бъдат доставени към 520 хиляди от обещаните един милион снаряда.

" Присъединяването на Украйна към Европейски Съюз е единствено въпрос на време ", уточни Лабиб. Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола добави, че Европейски Съюз до момента е обезпечил на Киев поддръжка за 88 милиарда евро и нощес евродепутатите и Съветът на Европейски Съюз са одобрили дефинитивно обезпечаването на още 50 милиарда евро до 2027 година, съгласно решенията на Европейския съвет.

" Уверена съм, че Украйна ще надделее и Европейски Съюз ще бъде до нея от самото начало, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Ще има още тъга и страдалчество в Украйна, само че страната към този момент съумя да си върне над половината от завзетите земи ", добави тя. По нейните думи Европейски Съюз до момента е съумял да увеличи с 40 на 100 опциите си за произвеждане на муниции.

" Г-н Путин, направихте неточност, тъй като не разбирате какво води свободния човешки дух и не приемате, че стремежът на индивида към свободата постоянно ще побеждава ", обърна се тя към съветския президент. " Путин не схваща, че в случай че хората имат избор, те избират свободата; не схваща, че за украинците войната е нещо друго от това, което е за съветските бойци ", съобщи Фон дер Лайен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР