До края на годината може да започне издаването на лични

...
До края на годината може да започне издаването на лични
Коментари Харесай

Личните карти в сграден чип започват да се издават до края на годината

До края на годината може да стартира издаването на персонални карти по нов модел, както и на позволение за престояване и карта за престояване. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър.

„ Това ще улесни прекосяването през граници с персонална карта. Хората ще могат да си сменят документите до края на годината. Изпълнителят ще презентира тъкмо това - по какъв начин ще наподобява картата, електронния чип, фотографията на гърба на картата “, добави тя. 

Новите български персонални карти е планувано да бъдат по най-съвременните технологии, да дават отговор на всички условия от Европейски Съюз и интернационалните стандарти, както и да имат подсилена отбрана против имитация. По думите на управляващите персоналните карти ще са напълно ново потомство и ще бъдат едни от най-сигурните в Европа и в целия свят. Ще има и мобилно приложение, с което ще се обезпечи достъпът на жителите до потребление на електронни и административни услуги.

Предвижда се още да бъде построена нова постройка за персонализация на българските персонални документи. На последващо място - производство и доставка на разнообразни машини за произвеждане на разнообразни типове документи.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР