До края на годината Комисията за защита на потребителите( КЗП)

...
До края на годината Комисията за защита на потребителите( КЗП)
Коментари Харесай

КЗП проверява банки, фирми за бързи кредити, лизингови фирми и мобилни оператори

До края на годината Комисията за отбрана на потребителите( КЗП) ще завърши прегледа на общите условия в договорите на мобилните оператори, а при започване на 2023 година ще разиска и резултатите от инспекциите на банки, компании за бързи заеми и лизингови компании. При определяне на неравноправни клаузи ще се постановат наказания, които могат да доближат до 70 хиляди лв., заяви пред БНР председателят на КЗП Стоил Алипиев. Според него даването на услуги, без потребителят да знае за това, е нелоялна комерсиална процедура. Сключването на застраховки без желанието на потребителя пък отвред съставлява тип предварителна продажба ", означи Алипиев.

За нелоялни търговски практики санкциите стигат до 50 хиляди лв., а при наново нарушаване могат да доближат и до 70 000 лева КЗП обаче сега не наблюдава кампанийно нелоялни практики.

" Това е вторият проблем, който сме дефинирали на пазара. Използването на нелоялни търговски практики, в комбиниране с неравноправните клаузи серииозоно изяждат приходите на потребителите ", коментира Стоил Алипиев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР