До какво могат да доведат новите доставки на западно оръжие

...
До какво могат да доведат новите доставки на западно оръжие
Коментари Харесай

„Патриотични игри“: Ще даде ли Америка на Украйна своите системи за противовъздушна отбрана в отговор на руските ракетни удари

До какво могат да доведат новите доставки на западно оръжие за Киев, споделя военният наблюдаващ на KP.RU Виктор Баранец

Украйна още веднъж моли Съединени американски щати за системи за противовъздушна защита и тактически балистични ракети ATACMS.

Зеленски прави това изключително ревниво в този момент, когато след диверсионната офанзива на Кримския мост, Киев получи доста сериозен „ отговор “ от Русия под формата на ракетни удари по сериозна инфраструктура.

Що се отнася до ATACMS, за първи път президентът на Украйна ги изиска през септември, само че Белият дом и Пентагонът му отхвърлиха. Отхвърлиха настояването и в Конгреса. Защо?

„ Причината, заради която не им предоставяме тези оръжия, е, че не сме съгласни с ударите по Крим “, сподели тогава един от конгресмените пред The Wall Street Journal. Във Вашингтон имаше също и такива оправдания за отхвърли: доставката на оръжия с огромен обхват на поразяване може в допълнение да утежни връзките с Русия.

И в случай че украинските военни получат ATACMS с обхват на пукотевица до 300 километра, тогава Киев ще може да нанесе удари по територията на Руската федерация (сега украинците имат оръжия с обхват на пукотевица не повече от 78 километра).

А оня ден основният парламентарист на Украйна Руслан Стефанчук изпрати писма до управлението на Конгреса и персонално до президента на Съединени американски щати Байдън, като помоли администрацията му да се „ освободи от сдържаността си и да даде ракетни системи ATACMS с по-голям обхват, които могат да ударят цели в Русия на разстояние 200 благи “. Но това не е всичко. Зеленски сподели след неотдавнашен телефонен диалог с Джо Байдън, че приемането на противовъздушна защита е негов приоритет №1.

И за какво по този начин? На първо място, тъй като по време на спецоперацията съветската войска грубо " накълца " украинската Противовъздушна отбрана и военната авиация на Киев. Освен това през последните месеци въоръжените сили на Украйна реалокираха главната маса от останалите им средства за противовъздушна защита от градовете по-близо до фронта, с цел да се обезпечи отбраната на „ контранаступа “. Това разреши на нашите „ Калибър “ да покрият сполучливо набелязаните украински цели по време на солидната офанзива.

Друга причина е всеобщото потребление от руснаците на ударни безпилотни самолети Геран-2 (от ирански генезис, само че ние към този момент усвоихме тяхното произвеждане у дома). Същият Стефанчук сподели в писмото си до Конгреса, че „ тези дронове сеят безпорядък върху украинските позиции “.

Американското издание Politico отбелязва, че затова украинските управляващи обръщат повече внимание на настояването на средства за противовъздушна защита от Запада. И те стимулират това по-специално с обстоятелството, че „ наземните системи за противовъздушна защита на NASAMS са от решаващо значение за отбраната на сериозна гражданска и военна инфраструктура от съветски крилати ракети “.

Междувременно измежду политическите и военни водачи на Съединени американски щати към този момент се водят съществени диалози за даване на Киев на ракети ATACMS или системи за противовъздушна защита NASAMS, само че също по този начин и на изтребители F-15 и F-16 и системи за противовъздушна защита Patriot.

Всичко това съставляват доста съществени оръжия, което изисква дълбоки професионални умения. Разбира се, за няколко месеца те не могат да бъдат насъбрани. Ето за какво американците прикрепиха своите опитни офицери и сержанти към всеки екипаж на своите гаубици М-777 и реактивните системи за залпов огън HIMARS, доставени в Украйна.

И тогава какво можем да кажем за F-16 или Patriot? На територията на Съединени американски щати дълго време се образоват украински експерти за тези типове военна техника. Въпреки че е безусловно невероятно да се изключи, че американските експерти сами ще „ ръководят “ „ украинската “ Противовъздушна отбрана.

Засега Вашингтон не е дал отговор на новите претенции на Киев.

Но това е за в този момент. И няма гаранция, че възбраната за доставка на американско оръжие на Украйна в никакъв случай няма да бъде отстранена. Което, несъмнено, ще се отрази на характера на военните дейности. Без да приказваме за „ по-нататъшното изостряне на връзките сред Русия и Съединени американски щати “, макар че накъде още да се „ изострят “?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР