До 90% от милионите фиданки, засадени миналата година в Турция,

...
До 90% от милионите фиданки, засадени миналата година в Турция,
Коментари Харесай

Фиданките на Ердоган, счупили световен рекорд, измряха за няколко месеца

До 90% от милионите фиданки, засадени предходната година в Турция, с цел да счупят международен връх, са изсъхнали след единствено няколко месеца. Това съобщи генералният секретар на профсъюза на работещите в селското и горското стопанства Сюкрю Дурмуш, представен от в. " Гардиън ".

На 11 ноември предходната година турското държавно управление разгласи Национален ден на залесяването и доброволци засадиха 11 млн. фиданки на над 2000 места в страната. В акцията взе участие и президентът Реджеп Ердоган.

Проектът, който бе подсилен от кабинета, счупи международния връх за най-вече засадени дървета в границите на един час на едно място - 303 150 в Чорум. Но съгласно Дурмуш 90% от инспектираните от екипа му фиданки са починали, тъй като не са получавали задоволително вода. Той уточни също по този начин, че те са били засадени по неверно време и от непрофесионалисти.

Министерството на селското и горското стопанства отхвърли изказванието на Дурмуш с думите, че 95% от всички засадени дръвчета са здрави и не престават да се развиват. Но съгласно специалиста даже при естествени условия, единствено сред 65% и 70% от дръвчетата се развиват и процентът, представен от министерството, няма по какъв начин да е действителен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР