До 64 нарасна броят на загиналите мигранти при разбила се

...
До 64 нарасна броят на загиналите мигранти при разбила се
Коментари Харесай

64 са вече загиналите мигранти след корабокрушението край бреговете на Италия

До 64 набъбна броят на починалите мигранти при разрушила се в скали край източното крайбрежие на Италия, оповестява " Ройтерс ".

Сред жертвите има и към 14 деца.

" Ще продължим да претърсваме морето, до момента в който сме сигурни, че сме намерили всички ", съобщи Роко Мортато, член на екипа за подводно гмуркане на пожарната работа.

Осемдесет души бяха избавени , откакто в неделя лодката им потъна рано в бурното море край Стекато ди Кутро - морски курорт на източното крайбрежие на Калабрия. Лодката е отплавала от пристанището на Измир в Западна Турция.

Спасителите показаха, че множеството от мигрантите идват от Афганистан , както и от страни като Иран, Сомалия и Сирия.
 58 починали и 81 избавени мигранти след случая с лодка в Италия
58 починали и 81 избавени мигранти след случая с лодка в Италия

След като лодката се разруши в скали край източното крайбрежие на италианския район Калабрия

Министерството на външните работи на Пакистан заяви, че 20 пакистански жители са били на лодката, като 16 от тях са оживели, само че другите четирима са в неопределеност.

Трагедията ускори дебата за миграцията в Европа и Италия , където новите строги закони на неотдавна определеното дясно държавно управление за благотворителните организации за избавяне на мигранти бяха разкритикувани от Организация на обединените нации и други организации.

Вчера италианският министър председател Джорджа Мелони съобщи, че е писала до институциите на Европейския съюз с апел за незабавни дейности от страна на общността за секване на пътуванията с лодки на мигранти, с цел да не се позволяват повече смъртни случаи.

" Колкото повече хора отплават, толкоз по-голям е рискът да загинат. Единственият метод да се заемем с този проблем съществено, хуманно, е да спрем тези пътувания ", акцентира тя.
 Италия избави над 300 мигранти от претрупана лодка в Средиземно море
Италия избави над 300 мигранти от претрупана лодка в Средиземно море

Имало е заплаха лодката да се преобърне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР