До 4 април 2021 г., когато за първи път стана

...
До 4 април 2021 г., когато за първи път стана
Коментари Харесай

Странният възход на една варненска хостеса-студентка-еколог от ГЕРБ

До 4 април 2021 година, когато за първи път стана депутат от ГЕРБ, Славена Точева бе позната единствено измежду постоянните гости на варненския нощен клуб " Сенсо " (усещане - от италиански), където ги е посрещала като хостеса. Сега Точева е към този момент известна като дамата с перлените обувки, изкачила стълбите на последните четири Народни събрания.На изборите преди две години, поставили началото на най-дългата политическа рецесия след 1989 година, Славена Точева. След този замайващ триумф Точева понижи тягата и през юли 2021 година получи единствено 2640 преференции, а през ноември същата година - 3408.

До 4 април 2021 година, когато за първи път стана депутат от ГЕРБ, Славена Точева бе позната единствено измежду постоянните гости на варненския нощен клуб " Сенсо " (усещане - от италиански), където ги е посрещала като хостеса. Сега Точева е към този момент известна като дамата с перлените обувки, изкачила стълбите на последните четири Народни събрания.

На изборите преди две години, поставили началото на най-дългата политическа рецесия след 1989 година, Славена Точева. След този замайващ триумф Точева понижи тягата и през юли 2021 година получи единствено 2640 преференции, а през ноември същата година - 3408.
Атаката на Точева
Спирачката, натисната през лятото и есента на 2021 година, беше отпусната година по-късно и през октомври 2022 година Точева още веднъж беше единственият кандидат-депутат на ГЕРБ във Варна, който пренареди листата на партията си със 7306 преференции. Шанс за лидера ѝ Даниел Митов, който събира 4139 преференции, бе само общия брой на гласовете, подадени за партията му, с които удържа офанзивата на Точева.

Междувременно тя бързо потегли и към челните места в листата на ГЕРБ във Варна, като за изборите на 2 април е към този момент трета. Този замайващ триумф няма рационално пояснение - в Народното събрание момичето от клуб " Сенсо " беше безшумно и блестеше само с съвършен аутфит. В 47-ото Народно заседание тя задаваше единствено по един въпрос месечно в границите на парламентарния надзор, като се появи общо пет пъти.
Реклама Острите завои на една хостеса
В формалната страница на ГЕРБ като претендент за народен представител в 49-ия парламент Славена Точева е показана като " финансист ", в едно предизборно видео тя се дефинира като " еколог ". След момента на появяването си на политическата сцена от хостеса в нощен клуб тя внезапно се преобрази на първо време в студентка, а скоро по-късно и в бакалавър по " Управление на туризма " от стопанската академия в Свищов. В биографията си Точева е написала, че е работила и като еколог в две частни компании, само че данни за обучение в тази сфера липсват.

В едно показване на кандидатурата й за народен представител в 46-ото Народно заседание, необяснимо оповестено в уеб страницата на " Национална мрежа за децата ", е записано, че " сега тя приключва компетентност " Финанси ". Няколко месеца по-късно съгласно формалната страница на ГЕРБ - Варна, тя е към този момент " магистър по финанси в Стопанска академия " Д.А. Ценов " - Свищов " и " регионален координатор на МГЕРБ ".
Злите хорски езици
Успоредно с публично популяризираната информация за Славена Точева в разнообразни медии и с незначителни разлики в детайлите може да бъде прочетен плевел роман за житейския й и професионален път. Според този роман 33-годишната Точева попадна в светските летописи като член на журито в един от състезанията за избор на " Мис Варна ". В него тя съставлява локалния нощен клуб " Сенсо " на Милен Райков-Мушо. Той е прочут като бизнес правоприемник на Борислав Манджуков, разстрелян пред дома си в София през 2014 година В непубличния вид на биографията си Славена Точева е майка на един наследник, роден през 2008 година (когато е била 18-годишна) от брака й с мъж, който и сега излежава 11-годишна присъда за трафик на опиати в испански затвор.

Според доста хора, с които " Капитал " беседва, тя дължи изстрелването си в политиката на поддръжката на известния във Варна предприемач Даниел Славов, или Дидо Дънката. Неговото име нашумя през март 2010 година, откакто беше арестуван в акция на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов с оперативното име " Медузите " дружно с тогавашния ръководител на Общинския съвет във Варна и настоящ депутат от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.
Реклама
Разследването против тях и двама чиновници в общинско сдружение бе " за формиране и управление на незаконна група и длъжностни закононарушения " при присъединяване в скица за доставка през подставени лица на рейсове втора употреба от Франция за градския превоз във Варна. В последна сметка Гуцанов и Славов осъдиха за задържането си България в Страсбург. Иначе за Дънката имаше съществени съмнения, че е забъркан в контрабанда още от зората на века съгласно обява в уеб страницата " Дарик нюз ".

Друга обява, този път във в. " 24 часа ", свързва Даниел Славов с офшорната компания Swiss Capital Investments. Нейното име изплува от така наречен " Панамски досиета ", разследвани от интернационален журналистически консорциум. Във фокуса на публичното внимание в България Swiss Capital Investments попада през отчет на Варненската окръжна прокуратура от 2012 година В него е регистрирана работа по към този момент упоменатото дело " Медузите ".

За прочут интервал от време Точева е бизнес сътрудник на Дениз Сакаллъ, наследник на някогашния водач на Движение за права и свободи във Варна Ведат Сакаллъ. След това му трансферира дяловете си в взаимното им сдружение и затваря бизнес страницата в живота си. Някъде в този интервал ориста свързва Точева с Даниел Славов. След това стартира и политическата ѝ кариера.
Свързани публикации Опит за ГЕРБ скица в Лясковец: Общинска земя за боклук 15 март 2023, 14:48 Банкноти от фотосите с чекмеджето на Борисов са доказани като същински 13 март 2023, 18:10
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР