До 32 процента да се повиши делът на електроенергията от

...
До 32 процента да се повиши делът на електроенергията от
Коментари Харесай

Община Бургас с план за повишаване на дела на зелената енергия в региона

До 32 % да се увеличи делът на електрическата енергия от възобновими източници и биогорива до 2030 година на територията на община. Това е тактиката на локалната администрация, която е създала краткосрочна и дълготрайна стратегия за осъществяването на тази цел. Двата стратегически документа са създадени в сходство с националната и европейската стратегическа уредба и ще бъдат гласувани на идната сесия на Общинския съвет.
В дълготраен проект е планувано да се работи по няколко целта, измежду които е ефикасното оползотворяване на възобновимите енергийни запаси в общинския и жилищния сграден фонд. Предвижда се още да бъде нараснала осведомеността измежду популацията и бизнеса и да се организира политика за привличане на вложения за създаване на възобновими енергийни източници на територията на общината.
 Прясно почнал, водният план на Бургас за половин милиард към този момент е с санкции Прясно почнал, водният план на Бургас за половин милиард към този момент е с санкции
Новият воден план на Бургас, който е на стойност 459,3 млн. лв., е към този момент с наложени финансови корекции. Носителят на плана - " ВиК "...
За реализирането на поставените цели е планувано да се обезпечат нужните условия за дейно обмисляне, използване на мониторинг и пълноценно оползотворяване на силата от възобновимите източници. След като стратегиите бъдат признати от Общинския съвет, те ще бъдат оповестени на интернет страницата на Община Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР