До 23 януари в галерия Credo Bonum в София ще

...
До 23 януари в галерия Credo Bonum в София ще
Коментари Харесай

Аудиовизуалнaта изложба `Чети така, както ти харесва` представя българския каталог на Storytel

До 23 януари в изложба Credo Bonum в София ще бъде показана aудиовизуалната галерия “Чети по този начин, както ти харесва ”, основана особено за формалното показване на Storytel в България.

Мултимедийната апаратура повдига завесите на каталога, жанровете, създателите и гласовете в платформата на Storytel и отбелязва старта на водещaта международна стрийминг платформa за аудиокниги и цифрово наличие на нашия пазар със стотици заглавия на български и хиляди на британски език. 

Интерактивната галерия включва въздействаща апаратура от над 100 слушалки, на които могат да бъдат чути разнообразни фрагменти от българското наличие на платформата, и видеопроизведения с присъединяване на някои от известните български създатели в Storytel.

Във видеотворбите - част от изложбата, Алек Попов и Виргиния Захариева четат фрагменти от своите творби “Милостта на дребните огледала ” и “Сестри Палавееви по пътя към новия свят ”, а млади вдъхновяващи персони като актрисата Силвия Петкова и влогърът Крис Захариев, четат “Физика на тъгата ” на Георги Господинов и “#НаЖивоОтСофия ” на Александър Шпатов. Инсталацията може да бъде прегледана в галерията на ул. Славянска 2 с вход свободен.

В рамките на изложбата се организира и особено събитие, в което медии, блогъри и посетители се срещнаха с българския екип на Storytel и научиха повече за бурното развиване на аудиоформата световно, абонаментните стрийминг услуги, историята и проектите на Storytel. В медийното събитие участваха Лиза Василева – районен управител на Stroytel България, Нина Иванова - управител Съдържание и Ана Клисарска – издател на авторското наличие с марката Storytel Originals.

В събитието се включи и Светлозар Желев, шеф на Националния център на книгата в НДК и Литературен клуб „ Перото “, който показа своите прогнози за развиването на услугата у нас.

“В литературата аудиокнигитe са новото черно. ”, разяснява той по време на конференцията. “Глобално видяно растежът на аудиото е най-голямото събитие от последните години, само че въпреки всичко аз съм сигурен, че слушалката няма да изяде книгата. Дори в противен случай, аудио форматът дава опция да бъдат приобщени още хора към знанието и удоволствиeто, което носят книгите, а на четящите, ни дава опция да откраднем за себе си oще време за това наслаждение, до момента в който се занимаваме с всичко друго. За мен идването на Storytel в България е измежду най-значимите вести на годината и също ми дава огромна вяра и в противоположна посока, че българските създатели и наличие ще могат да стартират да приказват и на други езици, ставайки част от наличието на Storytel. ”

Storytel e водач на пазара на аудиокниги в Северна Eвропа, чийто бизнес модел е непосредствен до към този момент познати у нас стрийминг услуги като Netflix и Spotify и дава достъп до безкрайно наличие от книги и публикации във всевъзможни жанрове против месечна абонаментна такса. Услугата е налична посредством мобилна апликация, която може да се конфигурира на всевъзможни мобилни устройства. Storytel е първата абонаментна услуга за аудиокниги на българския пазар, с фокус върху българско наличие, в това число типичен творби, модерни романи, книги за деца, книги за мениджмънт и самоусъвършенстване, публикации и журналистика, аудиосериали и други.

В България Storytel стартира с азбучник от близо 400 заглавия на български и безграничен достъп до повече от 50 хиляди на британски.

Българското наличие включва настоящи български заглавия и романи на модерни създатели като Богдан Русев, Елена Алексиева, Виктор Пасков, Георги Тенев, Ангел Игов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага и наложителни класики и творби за деца, модерна българска литература и разнообразна лирика.

Застъпени са международни бестселъри, разкази, жанрове като трилър и съспенс, тийн литература, еротика, фантастика, литература за бизнес и самоусъвършенстване и други. Каталогът предлага подбрани журналистически материали, както и неповторимо наличие, под формата на аудиосериали, основани особено за Storytel.

Записите на книгите са направени с присъединяване на надарени български артисти като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Даниел Цочев, Симеон Владов, Петър Мелтев и доста други.

Storytel започва през 2005 и от този момент има почти 53 000 000 слушани аудио- и електронни книги. Платформата работи с всички типове смарт телефони и има offline функционалност, която разрешава да слушате аудиокниги или да четете електронни книги, даже когато не разполагате с интернет връзка. Приложението Storytel разполага и със специфичен детски режим, който филтрира единствено наличието за деца. Родител и дете употребяват един абонамент, само че имат достъп до друга част от каталога. През последните 4 години компанията записва растеж от 62 %, който се усилва с всяка последваща година. През 2019 година Storytel ще доближи 200 милиона часа стрийминг. Компанията е със седалище в Стокхолм и работи на 15 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Обединените арабски емирства, Мексико, а в този момент и България. През последните три години, аудиокнигите са най-бързо растящият цифров формат на световния пазар, като съгласно данни на Американската асоциация на аудиокнигите (APAC), през 2017 година оборотът доближава близо 2.5 милиарда $, което е с 22.7% повече от 2016-а.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР