До 2020 година, 90% от всички работни места ще се

...
До 2020 година, 90% от всички работни места ще се
Коментари Харесай

90% от професиите до 2020 г. ще се нуждаят от цифрови умения

До 2020 година, 90% от всички работни места ще се нуждаят от цифрови умения . Това стана ясно по време на интерактивен семинар, целящ да покаже по какъв начин кодирането въздейства позитивно върху общностите. В него се включиха българският еврокомисар Мария Габриел и комисарят по образованието Тибор Наврачич, оповестиха от представителството на Еврокомисията в България.

Европейската седмица на кодирането е едно от дейностите, които Комисията поддържа, с цел да насърчи хората в придобиването на цифрови умения и по този начин да усилят оптимално опциите си в едно цифрово общество ", съобщи комисарят Мария Габриел.

" Кодирането ни оказва помощ да разберем по какъв начин е взаимосвързан нашият свят, по какъв начин работят компютрите, логаритмите и стратегиите, които от ден на ден оформят и въздействат върху нашето всекидневие. Ето за какво е значимо от ден на ден хора да станат дейни основатели, а не просто пасивни консуматори на цифрово наличие ", добави тя.

Европейската седмица на програмирането , подкрепяна от Европейската комисия като част от тактиката й за цифровия обединен пазар, чества петата си годишнина. През тези години, профилираната седмица се трансформира в широкомащабна самодейност , провеждана в държавите-членки и отвън Европейски Съюз, за поощряване на млади и по-възрастни да открият кодирането и по този начин да разширят своите умения в региона на цифровите технологии.

Целта на интерактивния семинар е да покаже по какъв начин кодирането въздейства позитивно върху общностите . Представените планове демонстрираха за какво цифровите умения - главно шифроване и познаване на техниката - са значими за цялото общество. Така бе даден и формалният старт на новаторската седмица в Европейската комисия.

Мария Габриел акцентира някои от дейностите на Европейската комисия за битка с разликата в цифровите умения . Сред тях основно е Коалицията за цифрови умения и работни места , сплотяваща учебните заведения, университетите, общностите и промишлеността.

Освен това Комисията поддържа модернизирането на образованието дружно с държавите-членки - изчислителното мислене (част от което е кодирането) е въведено в образователните стратегии в съвсем всички европейски страни, само че учителите в Европа незабавно се нуждаят от образование и поддръжка за това по какъв начин да преподават шифроване, както и по-широките понятия за компютърно мислене.

" Цифровата промяна би трябвало да бъде от изгода за всички в Европа . Нужно е да бъдат ангажирани едва показаните групи като дамите и възрастните и им се даде късмет да се възползват от преимуществата, които дават цифровите технологии. Европейската седмица на програмирането е още един мотив да обединим напъните си и помогнем на всеки един европеец да кодира своя по-добър живот ", насочи апел еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР