До 2018 г. нямаше разбиране сред европейските следствени органи, не

...
До 2018 г. нямаше разбиране сред европейските следствени органи, не
Коментари Харесай

Христо Грозев: Има взрив от пристигнали руски шпиони в България през 2015 г.

До 2018 година нямаше схващане измежду европейските следствени органи, освен в България, за съществуването на група за диверсии и убийства, основана от Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Руската федерация.Това съобщи пред бТВ журналистът Христо Грозев от английския проверяващ уебсайт Bellingcat, който изследва отравянето на русия опозиционен водач Алексей Навални.

Според него след опита за отравяне на Сергей Скрипал е почнало по-съществено разследванена тази връзка. След тези събития от медията, за която работи са разкрили имената на 12 души, свързани с ГРУ.

" След това доста европейски страни започнаха да търсят в личните си страни дали няма необяснени закононарушения и да съпоставят дали не са дошли в страните им тези хора или такива с сходни паспорти. Така и Чехия, с огромно забавяне, откри какво се беше случило при гърмежите в фабрики за муниции през 2014 година ", сподели Грозев.

Според журналиста следствието в България е закъсняло с към година след събитията в Солсбъри.

В сряда от оповестиха, че има подобие по четири от случаите на гърмежи в хранилища и фабрики за произвеждане на взривни субстанции, оръжия и муниции за последните 10 години у нас. Държавното обвиняване показаха, че проверяват връзка сред детонациите и отравянето на оръжейния необут Емилиян Гебрев през 2015 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР