Дни след атаките на Хамас в Израел на 7 октомври

...
Дни след атаките на Хамас в Израел на 7 октомври
Коментари Харесай

И Бела Хадид проговори за случващото се в ивицата Газа

Дни след офанзивите на Хамас в Израел на 7 октомври Джиджи Хадид бе една от първите известни персони, която излезе с ясна позиция за протичащото се. Моделът с палестински корени изрази безапелационната си поддръжка за страната, в която е роден татко й Мохамед, само че и осъди зверствата на терористичната организация.
 Конфликтът сред Израел и Палестина и коментарът на Джиджи Хадид
Какво желае Джиджи Хадид за Израел и Палестина

На страната на мира и човешките права

Малко по-късно стана ясно, че и фамилията й са получили смъртни закани, а даже израелското държавно управление отговори косвено на позицията й. До преди дни обаче сестра й Бела предпочиташе да пази безмълвие за войната сред Израел и Хамас, макар че през годините нееднократно се е проявявала като бранител на палестинското придвижване.

Е, пристигна моментът и по-малката сестра да изкаже обществено позицията си, още веднъж в обществените мрежи. Тя показа със своите над 60 милиона почитатели в Instagram, че протичащото се в този момент е най-масираната бомбена офанзива над линията Газа в дългата история на израелско-палестинския спор. Обвини директно Съединени американски щати в това, че поддържа израелските офанзиви и всички крайни ограничения като прекъсване на интернета и връзките.

Бела Хадид обезверено прикани за прекъсване на огъня, тъй като доста почтени хора, измежду които и доста деца, умират непрекъснато. Тя разгласява и отворено писмо до президента Джо Байдър, подписано от нея и още редица известни персони, в което молят държавни глава да се вземат ограничения за деескалация на напрежението, вярвайки, че страната може да окаже съществено въздействие върху обстановката.

Последва и различен пост от модела, в който към този момент приказва от първо лице, започвайки с опрощение за мълчанието си до този миг. Признава, че към момента й е мъчно да откри думи, с които да опише протичащото се в линията Газа в последните седмици. Те се оказват същински сложни за нея и фамилията й и по друга причина - че телефонните им номера са изтекли в интернет и не стопират да получават смъртни закани.

" Страхът не е алтернатива ", написа Хадид и прибавя, че поради хората в Газа не може да си разреши да мълчи. И не тя е смелата - те са смелите. Тя споделя, че скърби и с израелските, и с палестинските фамилии, които се борят да оцелеят и са изгубили най-скъпите си хора. Осъжда и всички прояви на тероризъм. Но държи да подчертае какъв брой е мъчно да бъдеш палестинец в този свят, в който всеки те дефинира като терорист и нищо повече.

Бела Хадид приканва всички да застанем на страната на човечността, а всички зверства върху почтени хора да се съдят по един и същи метод. Защото и войната има своите правила и те би трябвало да се съблюдават от всички, напомня моделът. И не пропуща да спомене свързаността си с дългия спор.
 Как Израел отговори на Джиджи Хадид за поддръжката ѝ за Палестина
Как Израел атакува Джиджи Хадид поради изявленията ѝ

Конфликтът е на доста равнища

Скоро откакто татко й Мохамед се е родил, той и фамилията му е трябвало да изоставен дома си на територията на Палестина и са станали бежанци. И по този начин към този момент 75 години са очевидци на нестихващо принуждение. И за това през днешния ден се бори мирът и сигурността да бъдат обезпечени права на всички.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР