Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Усещането за сигурност на ваксинираните е измамно, предупреди СЗО

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:01Рекорден брой инфектирани в Германия, Шолц е срещу нов локдаунБроят на доказаните нови случаи на болест с ковид в Германия набъбна за денонощие със 76 414, което е следващ най-много за цялото време на пандемията, демонстрират днешни данни на института " Роберт Кох ", представени от Българска телеграфна агенция. Предишният черен връх беше на 25 ноември, когато за 24 часа бяха открити 75 961 случаи на болест. От началото на пандемията са открити общо 5 650 170 случаи на болест с Коронавирус.

За денонощието са умряли 357 заболели, с които общият брой доближи 100 476. Оздравели са 4 775 300 заболели, заяви ТАСС. Показателят за разпространяването на болест на седмична база също доближи рекордно ниво - 438.2. През последната седмица броят на заболелите от Коронавирус в Германия пораства стремглаво. В момента главен аршин за избор на ограничаващи ограничения към този момент не е седемдневният индикатор за заболеваемоста, а показателят на хоспитализация.

По решение на управляващите, всички работещи в домове за остарели хора и инвалиди, подлежат на наложителна имунизация.

Бъдещият федерален канцлер на Германия Олаф Шолц отхвърля въвеждане на нов локдаун в страната, даже на фона на внезапното утежняване на епидемологичната конюнктура, обвързвана с разпространяването на болестта от ковид, заяви през вчерашния ден в. " Билд ".

По информация на изданието, Шолц не счита за оправдано въвеждането на обща карантина. Той обаче поддържа внезапното ограничение на всеобщите прояви, в това число спортни събития и концерти. Тази мярка ще се отнася и за имунизирани, и за не имунизирани жители.08:23Португалия вкара проби на закрито и " седмица на въздържане " след Нова годинаПортугалия вкара още веднъж някои наложени поради пандемията ограничавания, по-малко от два месеца след анулацията на множеството забрани и откакто реализира задачата за имунизиране на 86 на 100 от популацията против COVID-19, заяви " Асошиейтед прес ". Неотдавнашното повишаване на броя на инфектираните принуди държавното управление да предприеме тези ограничения, съобщи министър председателят Антониу Коща, като акцентира, че увеличеният брой инфектирани все пак е под нивата, регистрирани в други европейски страни.

След новогодишните празници също така се постановат ограничения за " въздържане " на вируса - предлага се отдалечена работа, където е допустимо, занапред, само че ще е наложителна през първата седмица от януари. Връщането на децата на учебно заведение се измества с една седмица, с цел да се ограничи резултатът от събиранията по празниците, написа " Ел паис ".

От 1 декември носенето на маска на закрити публични места ще бъде наложително, а за влизане в заведения за хранене, киносалони и хотели ще се изисква цифров документ, доказващ имунизацията или възобновяване от ковид. Но даже имунизираните ще би трябвало да имат и отрицателен тест, с цел да посещават лечебни заведения, домове за възрастни, спортни събития, питейни заведения и нощни заведения.

 Коронавирусът по света: Усещането за сигурност на имунизираните е лъжливо, предизвести СЗО
© Reuters

Всички идващи със аероплан от чужбина ще би трябвало да покажат отрицателен тест. И в този случай с изключение на имунизация ще се изисква и негативен тест - PCR или бърз антигенен, изработен 72 часа или надлежно 48 часа преди тръгване. Авиокомпаниите ще бъдат глобяване с 20 хиляди евро за всеки пасажер, транспортиран без нужния тест.

Освен това държавното управление предложи на жителите да се тестват постоянно и да работят отдалечено, когато е допустимо. Коща добави, че слагането на бустерни дози е ускорено. Той акцентира, че ограниченията се постановат поради повишаването на броя на случаите в други страни от Европейски Съюз и наближаването на зимата, когато нормално нараства броят на дихателните инфекции. Освен това фамилиите ще бъдат в непосредствен контакт по коледните празници. Властите споделят, че сега не се постанова нов локдаун, тъй като лечебните заведения се оправят. Португалските здравни управляващи оповестиха през днешния ден за 3150 нови случая и 15 умряли в резултат на ковид. На 1 ноември Португалия регистрира по-малко от 500 нови случая.
Близо 18 400 души починаха в резултат на COVID-19 от началото на пандемията в страната, чието население е 10.3 млн.07:55Земан се върна в болница с коронавирусЧешкият президент Милош Земан още веднъж постъпи през днешния ден в болница, откакто даде позитивен тест за ковид, който провокира Коронавирус, съобщи " Ройтерс ", цитирайки чешки медии и Българска телеграфна агенция. Земан бе изписан през днешния ден от болница, където бе шест седмици за лекуване на хронично заболяване, несвързано с коронавирус. Според телевизия Си Ен Ен Прима нюз Земан е настоял да бъде изписан, съобщи ТАСС. Утре президентът трябваше да назначи водача на опозицията Петър Фиала за министър председател на Чехия. Засега не е ясно дали церемонията ще се състои.07:38Нидерландски лечебни заведения стопираха химиотерапиятаНякои нидерландски лечебни заведения стопираха химиотерапията и транплантациите на органи, с цел да освободят кревати за интензивно лекуване за повишаващия се брой пациенти, заболели от COVID-19, сподели през днешния ден здравен чиновник, представен от " Ройтерс ". Нидерландската болнична асоциация за грижи за тежко заболели заяви, че е поискала от здравния министър Хуго де Йонге да ускори националния Коронавирус проект до стадий, при който лекуванията, при които се постанова престой в болница, се анулират.

Броят на пациенти с COVID-19 в лечебните заведения доближи равнища, които не са били регистрирани от началото на май, и специалисти предизвестиха, че потенциалът на лечебните заведения ще бъде напълнен по-късно повече от седмица, в случай че разпространяването на вируса не бъде спряно. Тази седмица няколко заболели от COVID-19 бяха превозени в немски лечебни заведения. Снощи, в отговор на рекордните равнища на инфектирани, държавният Екип за ръководство на епидемията свика незабавна среща. Националната медия НОС заяви през днешния ден, че екипът е посъветвал заведенията за хранене, питейните заведения и магазините за артикули, които не са от първа нужда, да затварят до 17 часа, като част от нов пакет ограничения за локдаун, само че не се чака държавното управление да вземе решение до на следващия ден.

Въпреки че към 85 % от пълнолетното население в Нидерландия са изцяло имунизирани против COVID-19, новите случаи на дневна база доближиха рекордни равнища от 23 709 души през вчерашния ден и се покачиха с съвсем 40 % на седмична база. " В няколко района има лечебни заведения, които лимитират грижите, които поставят ", сподели представител от болничната асоциация. " Става въпрос за грижи, за които се изисква легло. Това значи, че доста планувани болнични лекувания и интервенции се анулират ", добави той.

В идната фаза на проекта за справяне с рецесията лечебните заведения ще могат и да желаят помощ от военни и от студенти за обгрижване на пациенти. Нидерландия заяви за повече от 2.5 млн. случая на Коронавирус и повече от 19 хиляди умряли от началото на пандемията.

След като анулира множеството ограничения за обществено разграничаване в края на септември, нидерландското държавно управление този месец още веднъж вкара условие за носене на маски, както и непълен локдаун, съгласно който питейните заведения и заведенията за хранене затварят в 20 часа. Планове за ограничение на достъпа до доста обществени места за хора, които не са имунизирани или не са се възстановили от COVID-19 неотдавна, провокираха бурни митинги в три следващи нощи от предишния петък насам и повече от 170 души бяха задържани.07:03Дания също предлага спомагателна доза на пълнолетнитеКакто и други европейски страни Дания предлага спомагателна доза от ваксина против COVID-19 на всички навършили 18 години. Това разгласи през днешния ден Датската здравна администрация с аргумента, че намаляване на имунитета се среща и при по-младите хора, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

От организация подчертаха, че " в този момент епидемията се разгаря ", основно поради " прехода от лятото към есента и зимата ". " Същевременно ние живеем в отворено общество с малко ограничавания. В композиция с обстоятелството, че резултатът на имунизациите понижава с времето, се чака инфекциите да се усилят ", съобщи Хелене Пробст, заместник-директор на Датската здравна администрация.

В Дания към този момент се предлага подсилваща доза на възрастните и хората от уязвими групи, която се слага шест месеца след втората. По публични данни 88.4 на 100 от хората в кралството са с най-малко една доза, а 86.4 % са получили и втората.

Вчера държавното управление сподели, че ще изиска от Народното събрание да наложи наложителното носене на маски на публични места и да разшири потреблението на цифровите здравни документи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР