Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Във Великобритания епидемията се развива само сред учениците

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:53Епидемията във Англия се развива единствено измежду ученицитеИнфекциите с COVID-19 при деца в Англия са се нараснали през септември, след началото на образователната година, поддържайки общия брой на новите инфекции висок, даже при спада измежду възрастните. Това сподели огромно изследване на Имперския лицей в Лондон, представено от Ройтерс.

Броят на инфектираните във Англия сега е доста по-висок, в сравнение с в други западноевропейски страни, като междинният брой на новите случаи на ден е над 30 хиляди Заболеваемостта обаче не се е нараснала, макар връщането на децата на учебно заведение и разпространяването на болестта измежду тях. Това се дължи на понижаване на разпространяването измежду останалите възрастови групи.

Проучването откри, че през септември разпространяването при 13 до 17-годишните е 2.55%, а при децата от 5 до 12 години - 2.32%, което допуска експоненциално развиване на епидемията Във всички останали възрастови групи, които са във висока степен имунизирани, то е под 1% и значи, че разпространяването се свива. Във възрастовата група над 55 година разпространяването е устойчиво.

Докато към 90% от над 18-годишните са имунизирани най-малко с една доза против COVID-19, процентът на имунизация при децата е доста по-нисък, а всеобщата имунизация на тези на възраст 12-15 година стартира през септември, припомня Ройтерс.

" Разпространението е високо и се усилва при децата в учебна възраст през септември ", сподели Пол Елиът, който управлява изследването. Той добави, че увеличението на имунизираните деца измежду учениците " ще спомогне за понижаване на капацитета за предаване " на вируса и в тази възрастова група.08:33Руската " Спутник лайт " 70% е ефикасна против " Делта " вариантаРуската еднодозова ваксина против COVID-19 " Спутник лайт " демонстрира 70% успеваемост против разновидността " Делта " три месеца след използването й, заяви Ройтерс, като цитира данни от Руския фонд за директни вложения, който се занимава с дистрибуцията на имунизацията.

Данните са от научния институт " Гамалея ", създал имунизацията. Те са предоставени на здравната електронна библиотека medRxiv, преди самостоятелна оценка. В клиничните изпитвания на " Спутник лайт " са взели участие 28 хиляди души, оповестява Българска телеграфна агенция.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР