Дневник препечатва от e-vestnik.bg обръщението на рапъра Ицо Хазарта (Христо

...
Дневник препечатва от e-vestnik.bg обръщението на рапъра Ицо Хазарта (Христо
Коментари Харесай

Ицо Хазарта към "Демократична България": В "Ъпсурт" вече нямате човек

" Дневник " препечатва от e-vestnik.bg обръщението на рапъра Ицо Хазарта (Христо Петров) – реализатор, той е създател и на текстовете на песните си и някои го считат за един от най-оригиналните модерни поети.Поводът за текста са рецензии във " Facebook " от симпатизанти на " Демократична България ", че рапърът е пял на концерт на ГЕРБ в Самоков.

Не знам дали да изпращам това, което ще напиша, към водачите на " Демократична България " или към симпатизантите. Ако осъждам по резултатите от през вчерашния ден – може би двете са едно и също.

Бих желал да призная своята виновност за загубата на арх. Игнатов. Въпреки несъмненото омагьосване на водачите Христо Иванов и военачалник Атанасов, основна роля в отлива на гласове изигра моят концерт в Самоков пред транспарант на ГЕРБ.

Нека ви опиша една история.

През 2013-а осъзнах, че не е редно съвсем всички актьори в България да си мълчат по отношение на ставащото в политиката в страната ми.

Заявих обществено на много места поддръжката си към ДСБ, след това – и към Реформаторския блок.

Давах изявленията дружно с водачите им, те идваха по концертите на " Ъпсурт " и се снимаха с мен, и си качваха фотосите по обществените мрежи, и ме цитираха под път и над път. Хората одобриха, че съм един от тях. Когато ги нападнаха – защитавах водачите им по изявленията, по медии и по обществени мрежи. Никога не желаех и стотинка за това, тъй като за мен то не е бизнес, и съвестта ми не го разреши – това половината хора не го повярваха, а другата половина споделиха, че съм вманиачен.

Естествено тая работа не мина без последици. Намразиха ме много хора, с други се изпокарах. " Уикенд " и " Пик " се редуват да пишат неистини и клюки за мен. Милионите, които ГЕРБ и Българска социалистическа партия харчеха в акциите си, разрешиха на много мои " сътрудници " да опознаят скъпите коли и жилищата с аспект към Витоша. Когато от тези партии идваха и при мен – аз учтиво им посочвах вратата.

След простотиите на " Да, България " и на моите избраници през 2017-а аз, както хиляди други хора, останах учуден по какъв начин е допустимо това да се случи. Имаше два разновидността – тези или са нереално тъпи, или просто играят роля в нечий сюжет. И двете не ме устройваха, само че взех решение, че не е редно да наскърбявам и да преча. Прецених, че би трябвало да замълча – въпреки всичко там има доста мои другари, за какво да ги втълпявам по този начин дай да си виждам моята работа и да не се посрамвам.

Миналата седмица одобрих да пея на концерт, проведен от ГЕРБ в Самоков.

Поставих изискване да не пропагандирам, да не се фотографирам с кандидат-кметове и да не употребяват името ми за политическа агитация. Отивам, пея си песните и си потеглям. Хората одобриха тези мои условия и ги извършиха.

Отказвам площадни мероприятия в огромните градове – не би било почтено по отношение на хората, които дават пари за билет в залите, или за вход в заведенията, в които пея. В множеството дребни градове в България обаче концерт на площада е единственият метод да имаш концерт, и който твърди друго – лъже или просто си приказва.

Свободолюбив художник на заплата в " Булгаргаз " качил фотография от концерта в Самоков и коментирал по какъв начин духам. Една госпожа писала за двете ми лица. Видях,че десетки хора споделят тези постове и разясняват моята подкупност. Нещо незабавно ми направи усещане – тези хора бяха почитатели или членове на " Демократична България ", виждаше се на профилните им фотоси. Разбирайки, че с моята постъпка съм ги обидил, седнах и написах пост, в който обясних за какво съм бил на този концерт. Извиних се на всеки, който се е почувствал обиден от решението ми да бъда там.

Като обясниш – тоя кво се изяснява, виновен е. Като си мълчиш – тоя що си трае, виновен е

Реших да потърся в интернет по какъв начин стоят нещата с други реализатори. Най-великият български артист Васил Найденов в същия ден пее в Ямбол на концерт на кандидат-кмет, подсилен от Движение за права и свободи. D2 са в Смолян, на концерт на " Новото време ". Миро от " Каризма " – на концерт на партията на Марешки в Пловдив, а предходния ден – в Плевен на концерт на ГЕРБ:) И много други, описът е дълъг.

И – по какъв начин да го кажа – леко се позачудих Наистина ли тъкмо тези, на които най-вече помогнах, в този момент седят и ме плюят с такова ентусиазъм?

Пичове, в случай че бях на мястото на Бойко Борисов – милиони бих ви давал, с цел да продължите да сте такива, каквито сте, и да играете ролята на съпротива.

Аз, гласувайки за вас, ви давам моята поддръжка – да разпределите налозите ми,

да водите България напред и да пазите моя интерес пред хищници като Ердоган или Путин. Как тъкмо ще ми пазите интереса пред хора от тоя диаметър, като за най-дребни неща не умеете да се разберете между тях и все някой различен ви е отговорен.

Сега Борис Бонев ви е отговорен, а не това, че издигнахте три месеца преди изборите един човек явно кадърен, само че тотално чужд на хората в нашия град. В политиката вие от години сте това, което е " Гошо от Почивка " в моята сфера. Една десета от неуспеха ви през тия години да имах – бих запалил с триста към някое село и не бих се посочил в никакъв случай повече.

На хора, които желаят по-високи приходи, по-добри пътища и по-малко празни приказки – вие им говорите за Истанбулската спогодба, за тротинетки и за права на гейовете. Всичкото това – до момента в който седите из софийските кафенета, цъкате с телефоните и тъжно обяснявате по какъв начин София се е напълнила със селяни.

Няма да стане.

И най-после – във връзка двете ми лица. С едничкото си лице желая да застана пред вас и ясно да ви кажа – знам, че каквото и да обяснявате, постоянно търсите опция на всички места да имате човек.

Е, в " Ъпсурт " към този момент нямате.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (331)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР