Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Китай иска да мобилизира цялата нация в контрашпионаж

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Китай би трябвало да предизвиква своите жители да се причисляват към действия против шпионажа, в това число създавайки канали за хора, които да оповестяват за подозрителна активност, както и посредством похвали и награди за тях, сподели министерството на държавната сигурност, представено от " Ройтерс ".

Трябва да се сътвори система, която да направи " обикновено " присъединяване на хората в контрашпионажа, написа Министерството на държавната сигурност, главният орган, който се занимава с външното разузнаване и битката с шпионажа, в първата си обява в акаунта си в WeChat.

Призивът за разпространение на антишпионската активност измежду хората следва разширението на китайския закон за контрашпионажа, който влезе в действие през юли.
Законът, който не разрешава прехвърлянето на информация, обвързвана с националната сигурност и ползи, които не се прецизират, разтревожи Съединените щати, съгласно които задграничните компании в Китай могат да бъдат осъдени за постоянни бизнес действия.

Ревизираният закон разрешава на управляващите, провеждащи следствие против шпионаж, да получат достъп до данни, електронно съоръжение и информация за персонална благосъстоятелност.

Политическата сигурност е главният приоритет на националната сигурност, а " ядрото " на политическата сигурност е сигурността на китайската политическа система, написа министърът на държавната сигурност Чън Исин в публикация в китайско юридическо списание през юли.

" Най-фундаменталното е да се резервира водачеството и управителната позиция на Комунистическата партия на Китай и социалистическата система с китайски характерности ", добави Чън.

През последните години Китай арестува и задържа десетки китайски и задгранични жители по съмнение в шпионаж, в това число началник на японския производител на медикаменти Astellas Pharma през март.

Австралийската журналистка Ченг Лей, упрекната от Китай в даване на държавни секрети на друга страна, е арестувана от септември 2020 година

 Първата немска тактика за Китай: ясни опасности, неразбираеми политики Първата немска тактика за Китай: ясни опасности, неразбираеми политики

Декларацията на Китай, че е застрашен от шпиони, идва в миг, когато западните страни, най-много Съединените щати, упрекват Китай в шпионаж и хакерски атаки, което Пекин отхвърля.

Самите Съединени щати са " империята на хакерството ", сподели представител на китайското външно министерство.

За да се отбрани от шпионаж, Китай ще се нуждае от присъединяване на своя народ в построяването на отбранителна линия, написа министерството на държавната сигурност в своята обява в WeChat.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР