Днешниятблаготворителен футболен мач между отборите на Общински съвет-Сливен иНапоителни системи“,

...
Днешниятблаготворителен футболен мач между отборите на Общински съвет-Сливен иНапоителни системи“,
Коментари Харесай

Близо пет хиляди лева събра благотворителният футболен мач за Дамян

Днешниятблаготворителен футболен мач сред тимовете на Общински съвет-Сливен и„ Напоителни системи “, клон „ Средна Тунджа “, събра близо пет хиляди лева за 7-годишния Дамян Димов. Той е с диагноза „ детски аутизъм “. За да бъде усъвършенствано неговото положение, е належащо вливане на стволови кафези и лечения в барокамера в клиника в Мексико, както и ежемесечни лечения в Бари, Италия. Сумата от 80 хиляди евро за процедурите е непостижима за фамилията на детето, чието лекуване е належащо да стартира допустимо най-скоро.

Благодарности към всички за съпричастността насочи майката на Дамян – Десислава Димова, която дружно с Дамян и брачна половинка си, бяха измежду публиката на стадион „ Хаджи Димитър “.

„ Емпатията е едно от най-ценните човешки качества в днешно време, и което ни отличава, като хора. Да подадеш ръка в сложен миг, да влезеш в обувките на различен човек, да схванеш неговите тъга и страдалчество. Бъдете здрави, благословени и дано положителното, което вършиме, се върне като бумеранг при вас и фамилиите ви! “, съобщи още Десислава Димова.

Началният удар на мача даде кметът Стефан Радев, който също застана зад идеята. Той поздрави уредниците за подетата самодейност и всички, които са взели участие интензивно в дарителската акция.

„ Вярвам, че позитивната сила и заряд, които царят тук през днешния ден на стадиона, ще оказват помощ, дружно с финансовата поддръжка, акцията да е сполучлива. Пожелавам на всички удача, само че дано огромният победител да бъде положителното, благородството в тази среща! “, съобщи още градоначалникът. От Община Сливен са се свързали със фамилията на детето с предложение за логопедична и психична поддръжка, която е част от услугите на в Общностен център-Сливен.

Адмирации за дарителската акция изрази и ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който бе и капитан на отбора на локалния парламент.

„ За мен е изключителна чест да бъде капитан на тима на Общински съвет-Сливен, който има най-важната цел – да помогне за лекуването на Дамян! През годините съм се включвал в най-различни мероприятия, само че няма нищо по-хубаво от това, да окажеш поддръжка на дете в потребност. Благодаря на всички вас, които през днешния ден сте тук! “, съобщи още Митев.

Основният основател и участник в днешната благотворителна среща е общинският консултант и шеф на „ Напоителни системи “, клон „ Средна Тунджа “ инж. Стефан Щилиянов. Той изрече благодарности към общинското управление и своите сътрудници за готовността и силата, с които са се включили към идеята.

В състава на Общинския съвет в днешната футболна среща бе Васил Тинчев, някогашен футболист с над 400 мача в „ А “ група, капитан на тимовете Сливен, „ ЦСКА “ и част Националния тим, притежател на Купата на България с тима на Сливен. Тинчев бе и част от сливенския звезден тим против отбора на международния гранд „ Ювентус “. Юсеин Шакиров, чиновник на Югоизточно горско държавно дружество – Сливен, също влезе в състава на локалния парламент.

Сред известните имена бе и Васил Костов – заслужил занаятчия на спорта и дълготраен треньор по футбол в града под Сините камъни. За благотворителния мач той приготвя тима на „ Напоителни системи “, клон „ Средна Тунджа “.

В съдийския състав бяха делегатът на мача Райчо Райчев – ръководител на Областния съвет на български футболен съюз – Сливен. Главен арбитър бе Димо Димов – рефер от „ А “ група на професионалния футбол. Помощник-съдии през днешния ден бяха Христо Стоянов и Живко Желев.

В паузата сред двете полувремена публиката имаше опция да гледа осъществяванията на сливенския Спортен клуб по акробатика „ Стефан Данчев “ и Спортен клуб „ Акродинамика “ - Пловдив.

Сред публиката бяха още зам.кметовете Пепа Чиликова, инж. Стоян Марков, общински съветници, жители.

Футболната среща приключи със7:3, в интерес на Общински съвет-Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР