Община Бургас организира първия Черноморски международен литературен фестивал. Той ще

...
Община Бургас организира първия Черноморски международен литературен фестивал. Той ще
Коментари Харесай

Бургас обединява Турция, Грузия, Украйна, Румъния и България на първия Черноморски международен литературен фестивал

Община Бургас провежда първия Черноморски интернационален книжовен фестивал. Той ще бъде от 6 до 9 юни в библиотека „ Пейо Яворов “. По време на събитието ще се проведат литературни четения и професионални срещи на повече от 50 писатели, преводачи, издатели и национални институции от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и България.

В рамките на трите дни на фестивала ще има 3 литературни четения, няколко професионални срещи, отдадени на преводите, книгоиздаването и литературните контакти сред страните. Най-интересните създатели на всяка от петте литератури, носители на национални и интернационалните награди също ще бъдат показани.

Гости ще са създатели като Ахмет Юмит и Айфер Тунч от Турция, Габиела Адамещяну и Богдан-Александру Станеску от Румъния, Остап Сливински и Анна Багряна от Украйна, Ива Пезуашвили и Бека Адамашвили от Грузия – и двамата носители на Наградата за литература на Европейския съюз, Георги Бърдаров, Рене Карабаш и Тодор П. Тодоров. Ще се показват и литературни организации като „ Калем ”, „ Ливия Стоя ” и „ София ”, издатели като румънските „ Полиром ” и „ Пандора ”, грузинските „ Интелекти ” и „ Сулакаури ”, турските „ Тудем ” и „ Ливера ”, украинските „ Виват ” и „ Чорни вивци ”, българските „ Жанет 45 ”, „ Колибри ”, ICU и „ Знаци ”, преводачи от другите езици, предсатвители на национални институции.

Всички събития са с вход свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР