“Не е работа на министри, политици и премиери да казват

...
“Не е работа на министри, политици и премиери да казват
Коментари Харесай

Калоян Стайков: Не е работа на политиците да коментират регулирани цени

“Не е работа на министри, политици и министър председатели да споделят по какъв начин ще наподобяват контролирани цени, а е работа на самостоятелния регулатор. Ако той не излезе с авансово мнение не виждам за какво министър председател, министър или който и да било би трябвало да прави спекулации ”. Така основният икономист в Института по енергиен мениджмънт (ИЕМ) Калоян Стайков разяснява в предаването “Кой приказва ” по Дарик думите на министъра на енергетиката Владимир Малинов, че е допустимо повишаване на цената на тока от 1 юли.

Пред Българска национална телевизия Малинов изясни преди дни, че токът може да нарастне поради насъбрания сериозен недостиг във Фонд “Сигурност на електроенергийната система ”

“Когато има политически изявления те нормално са, с цел да обслужат някакъв интерес ”, изясни пред Дарик Калоян Стайков.

Той напомни, че към този момент е взето решение от Народното събраниекак да бъде обезщетен този недостиг. Депутатите са задължили министъра на финансите да обезпечи финансиране на Фонда.

Защо не е затрупан още, актуалното държавно управление би трябвало да каже ”, съобщи икономистът.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР