Днешният 22 февруари- Световен ден в подкрепа на жертвите на

...
Днешният 22 февруари- Световен ден в подкрепа на жертвите на
Коментари Харесай

Евгения Ангелова проведе първата среща от кампанията за превенция на ало-измамите

Днешният 22 февруари- Световен ден в поддръжка на жертвите на закононарушения, бе определен от народния представител от ГЕРБ Хасково Евгения Ангелова за старт на акцията й „ Заедно против ало-измамниците “. Членовете на съдружие „ Диабет 2012 “ посрещнаха Евгения Ангелова в офиса на организацията. Пред десетките, най-вече възрастни хора, националният представител заяви, че при телефонно позвъняване те не би трябвало да се поддават на суматоха, а да запазят успокоение, да споделят с околните или съседите, да алармират полицията на тел.112.

През 2018 година случаите на телефонни измами в България са 1 100, т.е. приблизително по трима души дневно стават жертва на телефонните измамници. Над 5 милиона лв. са попаднали в ръцете на нарушителите единствено за 2017г., заяви Евгения Ангелова.

В хода на полемиката чиновник на Министерство на вътрешните работи Хасково заяви, че сега най-актуалният „ сюжет “ е „ подпомагане на полицията “. Униформеният разигра пред хората няколко разновидността за деяние при позвъняване по телефона, както и сюжетите, по които стават измамите.

„ Моята концепция е да стигна до всяко село, до всеки дом на региона, с цел да оказа помощ на повече хора. Защото вредите от тези закононарушения са освен материални. Психологическите контузии са доста съществени и точно по тази причина считам, че моята акция би трябвало да продължи “, безапелационна бе Евгения Ангелова. Тя благодари на хасковските служители на реда за съдействието и поддръжката, както и на общинските съветници от ГЕРБ Гергана Бояджиева и Румен Стоянов, които също участваха в полемиката. „ Заедно против ало-измамниците “ ще продължи по график в Хасковска област. Тя е в поддръжка на акцията Министерство на вътрешните работи за предварителна защита и попречване на телефонните измами.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР