Днес започнаха работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението

...
Днес започнаха работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението
Коментари Харесай

Смесени българо-румънски екипи на полицията по пътищата в силистренско

Днес започнаха работа смесените българо-румънски екипи по сигурност на придвижването в регионите на Силистра и Кълъраш. Редовно дежурство с румънските си сътрудници на отсрещния бряг на река Дунав пое автоконтрольор Георги Курдов, а в екип със силистренски пътни служители на реда управлява придвижването в региона служител на реда Рошка Козмин.

Смесените екипи ще работят по авансово координиран график най-вече през почивните дни на летните месеци, когато трафикът на задгранични туристи е най-интензивен, изясни началникът на бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР-Силистра основен контрольор Радостин Върбанов. В нашата област активността им ще бъде съсредоточена най-вече по път I-7 Силистра – Шумен и II-71 Силистра – Добрич, откъдето минават маршрутите за морските ни курорти и придвижването на румънски туристи е засилено. Днес на Граничния контролно-пропускателен пункт той организира работна среща с румънския си сътрудник Михай Маджаро, на която разискаха въпроси, свързани със взаимната активност. Двамата се сплотиха към позицията, че досегашният им положителен опит е добра основа за бъдещо ползотворно съдействие.

Работата на екипите ще бъде ориентирана най-вече към съблюдаване на скоростните режими, погрешно изпреварване, приложимост на алкохол, надзор върху техническо положение на колите и годност на документите за прилагане им. Командированите чиновници ще оказват подпомагане на локалните най-много при работата със свои сънародници.

Съвместната контролна активност е учредена на подписаните на 28 юни 2010 година в Гюргево „ Правила за осъществяване на взаимни дейности на пътните служители на реда в пограничните региони и реализиране на взаимна патрулно-постова активност по запазване на публичния ред от страна на способените органи на Република България и Румъния ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР