Днес за първи път Визия за София представи 24 дългосрочни

...
Днес за първи път Визия за София представи 24 дългосрочни
Коментари Харесай

Визия за София представи програма за развитие на столицата до 2050 г.

Днес за първи път " Визия за София " показа 24 дълготрайни цели и близо 250 стъпки за развиване на Столичната община. Очаква се да бъдат гласувани незабавно след локалните избори през есента на съвещание на Столичния общински съвет. Приоритетите са околна и градска среда, превоз, хора, ръководство, стопанска система, еднаквост и просвета.

София

София през 2050-та ще бъде стилен, многолик и адаптивен град. Така от Визия за София виждат столицата в дълготраен проект. Безопасна и привлекателна среда в един мултифункционален град, където пешеходецът е с преимущество. Новата визия планува София да бъде център на нововъведенията, и столица с развъртян туризъм. Град, адаптивен към климатичните промени.
Любо Георгиев, началник на " Визия за София ": Няколко са тематиките, сферите, в които най-вече се изисква деяние - превоза, околната среда и градската среда са тези и може би не е за удивление, тъй като хората ги претърпяват най-директно тези неща. Това са нещата, за които хората биха желали да видят най-бърз позитивен резултат и смяна.
Именно с концепциите на " Визия за София " ще се дефинират съответни насоки за смяна на общия организационен проект на Столичната община и за бъдещото развиване на София. По думите на арх. Здравков би трябвало да се работи доста деликатно, като при хирургична интервенция.

Арх. Здравко Здравков, основен проектант на София: Този проект урежда всички човешки взаимоотношения, тъй като той е намесата сред регулацията на нас като администрация, притежателите, проектантите и всички хора, които живеят в града. Искаме да излезем от ролята един специалист създава проект, показва го пред обществото. Искаме да обърнем модел на обмисляне. В 21-и век сме, обществените мрежи са извънредно дейни, хората се включиха извънредно интензивно в този развой.
След месец в Ларгото ще бъде открита и галерия с съответните ограничения за деяние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР