Днес, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с

...
Днес, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с
Коментари Харесай

COVID-19 влезе в Центъра за деца и младежи с увреждания в Бяла Слатина, свикаха спешно заседание

Днес, по отношение на усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19 и съществуване на болни консуматори в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания – Бяла Слатина, кметът на общината свика Общинския действен щаб за битка с грипа и острите респираторни болести, оповестиха от локалната администрация. На съвещанието участва и шефът на Центъра. Въпреки прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения инфекцията съумя да „ влезе “ в обществената услуга. Членовете на щаба организираха онлайн съвещание, за съгласуваност и предприемане на незабавни ограничения за преодоляване разпространяването на случаи на COVID-19 в обществената услуга. Бяха набелязани съответни дейности за справяне с спешната обстановка, тъй че да се премине през това следващо тестване с минимални последици.
Конкретните противоепидемични ограничения, осъществени навреме са следните:
- Засилен е пропускателният режим на личния състав при влизане в услугата, като лицата със симптоматика не се допускат;
- Осигурени са защитни костюми за личния състав за работа в рискова среда, като е подсигурен и професионален озонатор за стерилизация на същите;
- Осигурени са задоволително количество дезинфектанти и са обособени спомагателни пунктове за дезинфекция;
- Изготвен е настоящ график за работно време на личния състав, който обезпечава непрестанно наблюдаване на потребителите;
- Изготвен е график за всекидневно здравно наблюдаване на потребителите от лекар- специалист;
- Осигурен е спомагателен резервоар за санитарните отпадъци;
- Храната на потребителите се дава в еднократни опаковки.
Общинският щаб излезе със следните решения, като спомагателни превантивни ограничения:
- Да се проведат диалози с ръководителите на другите обществени услуги и с медицинските експерти в здравните кабинети в учебните заведения за разискване на опциите за оказване на поддръжка на личния състав на ЦНСТДМУ при нужда (пренасочване на персонал).
- Да се сътвори банка фрагменти от лица, които при потребност биха влезнали в услугата да работят на първа линия.
- Поради ниския % на личния състав, притежаващ зелен документ още веднъж да се организира осведомителна акция за имунизация.
На съвещанието беше разисквана опцията и се взе решение за в допълнение материално стимулиране на личния състав, работещ на първа линия.
Към сегашния миг заболелите консуматори са на медикаментозно лекуване в услугата и под непрестанно наблюдаване. Едно лице е прието в болница в МБАЛ-Бяла Слатина. Останалите консуматори са в положително общо положение. При усложняване на обстановката, шефът на локалната болница удостовери, че има подготвеност да бъдат приети в болница нуждаещите се.
„ В миг на рецесии ние не един път сме доказвали, че може да бъдем единни, да си оказваме помощ взаимно и да се оправяме с рисковете, заплахите и проблемите. Вярвам, че с общи старания ще се оправим с пандемията, която промени естествения темп на живот на целия свят “, сподели инж. Иво Цветков и прикани: "Пазете се и спазвайте противоепидемичните ограничения. Нека не забравяме, че единствено дружно и посредством демонстрация на отговорност и самодисциплина ще се оправим с пандемията. Опазването на живота и здравето на хората зависи от всеки един от нас “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР