Днес валежите ще продължат, в Западна България ще са предимно

...
Днес валежите ще продължат, в Западна България ще са предимно
Коментари Харесай

Прогноза за времето - валежите от сняг продължават и днес

Днес преваляванията ще продължат, в Западна България ще са най-вече от сняг, обилни – в планинските региони. На изток ще вали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до сдържан и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са от 1° - 3° в Западна България до 8° – 9° в югоизточните региони от страната. През нощта от запад преваляванията ще отслабват и стопират. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Христо Христов.
Атмосферното налягане ще продължи да се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца. По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 4° и 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
Температурата на морската вода е 6° - 7°. В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от сняг, обилни в масивите от западната половина на страната. Ще духа мощен до плевел вятър от запад-северозапад и в композиция със снеговалежа ще има условия за формиране на преспи и навявания.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра – към минус 5°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР