Днес, в Регионалния исторически музей Стою Шишков - Смолян ще

...
Днес, в Регионалния исторически музей Стою Шишков - Смолян ще
Коментари Харесай

Музеят в Смолян представя виртуална разходка за българи от Вашингтон

Днес, в Регионалния исторически музей " Стою Шишков " - Смолян ще се състои онлайн среща с Българския учебен и културен център „ Св. Климент Охридски ", Вашингтон.

В пети по ред виртуален план за партньорство на Смолянския музей с български учебни заведения в чужбина, след тези в Ню Йорк, Базел, Кьолн и Хайделберг, по самодейност на смолянчанката, учебен шеф на БОКЦ „ Св. Климент Охридски ", Вашингтон, Доротея Кадра, музеят ще посрещне през камерите си скъпи посетители и ще ги запознае с традициите на Великденските празници в Родопите и с родопската женитба.

Ще бъдат показани музейните благосъстояния в залите „ Традиции и актуалност " и „ Обреден атрибут ", особено направените видео-клипове, презентации и разкази онлайн за Великден и музейното ателие „ Яйчице си оцвети, Великден посрещни ", както и по избор на българското учебно заведение от Вашингтон за родопската женитба.

Ще бъдат показани още над стогодишни родопски национални носии, ще прозвучат родопски песни в осъществяване на първокласниците Величка Стоева и Иван Болгуров, и екскурзовода Александър Боготлиев. А първоначално и в края на виртуалната среща още веднъж ще звънят музейните 121 родопски чанове и като църковните камбани ще предвещават Светлия Великден, пробудената пролет, вярата за живот и здраве.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР