Днес в Милано приключва световната младежка конференция за климата. Събитието

...
Днес в Милано приключва световната младежка конференция за климата. Събитието
Коментари Харесай

Приключва световната младежка конференция за климата в Милано

Днес в Милано завършва международната младежка конференция за климата. Събитието ще бъде последвано от предварителните договаряния на конференцията на Организация на обединените нации за климатичните промени. 

На  конференцията  вземат участие към 400 младежи сред 18 и 29 годишна възраст от 197 страни, подписали Конвенцията на Организация на обединените нации за климата. Провежда се в конгресния център на Милано със съдействието на италианското държавно управление.

В дебатите взе участие шведската климатична активистка Грета Тунберг. Тя съобщи, че  водачите се преструват, че ги изслушват от години насам.

В днешния финален ден се чака присъединяване на президента на Италия Серджо Матарела, на  премиера Марио Драги, а в конферентна връзка – на английския министър председател Борис Джонсън и на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Младежката конференция  ще приключи с огромен концерт на известни италиански артисти като Нина Дзили, Даниеле Силвестри и други

В петък и събота по време на предварителните договаряния в Милано на  конференцията на Организация на обединените нации за климата, ще има eкофоруми, провеждат се  „ Студентска стачка на бъдещето ” и  „ Глобален марш за климатична правдивост ”.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР