Днес в 9 ч. в Булгаргаз“ са били Кирил Петков

...
Днес в 9 ч. в Булгаргаз“ са били Кирил Петков
Коментари Харесай

Делян Добрев: „Булгаргаз“ е в технически фалит

Днес в 9 ч. в „ Булгаргаз “ са били Кирил Петков и министърът на енергетиката Александър Николов на загадка среща. Доколкото разбрах повода е била, че мениджмънтът, изпълнителният шеф и управителният съвет са оповестили, че ще напущат, тъй като инспекторите не им заверяват отчета.

Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ в студиото на Euronews PrimeTime.

„ За 6 месеца съумяха най-печелившото сдружение в енергетиката да го съсипят до степен, до която законът споделя, че би трябвало да се разгласи в неплатежоспособност или в противоположен случай изпълнителният шеф и бордът му ще носят отговорност “, сподели някогашният енергиен министър и посочи, че от управлението на сдружението са поискали нарастване на капитала от 200 на близо 800 млн. лева поради претърпените загуби.

По думите му с желаното от „ Булгаргаз “ нарастване на цената на природния газ за август с 54%, единствено за два месеца цената на синьото гориво се е покачила с над 100%.
Ние не получаваме газа непосредствено от производители, а през медиатори, които в допълнение оскъпяват цената и това е видно – с повече от 100 млн. лева на година.
Делян Добрев, ГЕРБ

Според някогашния енергиенминистър първото, което би трябвало да се направи, е да се махнат медиаторите и да се купува непосредствено от производителя, който даде най-ниската цена.

„ Не би трябвало да робуваме на геополитика, ние би трябвало да гледаме българския интерес “, акцентира той и предизвести, че с изключение на работодателите, в тежка обстановка са и общините.

По думите на Добрев строителството на интерконектора с Гърция към момента не е приключило.
Онзи кран, който въртяха Петков и Мицотакис, е бутафорен. Той беше комплициран на сцената, с цел да си създадат фотоси. Обектът не е подготвен.
Делян Добрев, ГЕРБ

Добрев призна, че „ Балкански поток “ е издигнат доста по-бързо, в сравнение с гръцката връзка, само че отдаде забавянето на интерконектора с Гърция на пътната компания, която строяло по-бавно.

Бившият министър на енергетиката съобщи, че от 20 дни се бори за въвеждане на таван на цените на дизела и петрола, само че в Народното събрание има болшинство на „ Лукойл “ и „ Литаско “, което блокира решението.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР