Днес стартира Европейската имунизационна седмица (ЕИС) и ще продължи до

...
Днес стартира Европейската имунизационна седмица (ЕИС) и ще продължи до
Коментари Харесай

Започва Европейската имунизационна седмица

Днес започва Европейската имунизационна седмица (ЕИС) и ще продължи до 26 април (неделя). Всяка година европейският район на Световната здравна организация (СЗО) отбелязва ЕИС, с цел да увеличи осведомеността за значимостта на имунизацията в предотвратяването на болести и опазването на човешкия живот. Мотото на тазгодишната седмица е „ Предпази, отбрани, имунизирай “ („ Prevent. Protect. Immunize. “) и подчертава върху смисъла на имунизациите за положителното здравословно положение на индивида през целия му живот, оповестяват от Националната пациентска организация.

Тази година СЗО дефинира 2020 година за „ Година на медицинските сестри и акушерите “, поради огромното им значение в постигането на универсално здравно покритие, посредством даване на достоверна информация, учредена на доказателствата за имунизациите, както и посредством оказване на помощ при имунизацията в доста страни. Именно в отдаването на респект на всички специалности, високо значими за имунизационния развой, подчертават и основните послания на тазгодишната Европейска имунизационна седмица.

Днес, когато разнообразието от вести е по-голямо от всеки път, е извънредно значимо да взимаме виновни решения, учредени на съществени изследвания и сведения от достоверни и тествани източници. Точно по тази причина, тази година в границите на имунизационната седмица, „ Ваксинко “ ще разгласява и разнородни видеоматериали, основани особено за „ Ваксинко “ от лекари експерти, които ще показват в детайли и разяснят имунизационния развой: от основаването на една ваксина, през образуването на групов имунитет, значимостта от слагането на ваксини и за какво страната го изисква, задгранични положителни практики и други.

През 2016 година Национална пациентска организация започва Национална осведомителна акция „ Ваксинко “, под патронажа на Министерство на здравеопазването, взаимно с Български червен кръст, Българска педиатрична асоциация и Национално съдружие на общопрактикуващите лекари в България. Основната цел на акцията е да се дава налична, достоверна и изчерпателна информация по отношение на имунизациите и ваксинопрофилактиката — съответна и потвърдена информация, неоспорими обстоятелства и доказателства, които да илюстрират изгодите от имунизацията и заплахите при пропускане на наложителните имунизации освен за съответния субект, само че и за груповия имунитет. Чрез обществените канали на „ Ваксинко “ се дава опция на родителите и заинтригуваните лица да задават своите въпроси по тематиката, да споделят терзанията си и да получават обстоен отговор на съответни въпроси, свързани с имунизациите и здравето на техните деца.

„ Ваксинко “ приветства всички старания на национално и на световно равнище за повишение информираността по отношение на ваксинопредотвратимите болести и за поддържане на висок имунизационен обсег, като способи за предотвратяване на популацията от доста болести, огромна част от които смъртоносни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР